Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kam vyrazit o víkendu? Navštivte hrad Bezděz, dobrodružnou výstavu nebo festival vína.

O víkendu se rozhodně nudit nebudete. Inspirujte se našimi tipy a užívejte poslední letní dny.
23. srpna 2013 | 11:00

Prázdniny i léto se chýlí ke konci. Nepromarněte poslední slunečné víkendy a vyrazte s přáteli nebo rodinou za zábavou, historii a odpočinkem. Tady jsou naše tipy.

Hudební festival České hrady - Bezděz

Letní kulturní festival České hrady probíhá během léta již 9. rokem. Tento víkend se hudební a zábavný program koná na hradě Bezděz v okresu Česká Lípa. Hudební smršť odstartuje dnes v pátek 23. 8. a potrvá až do sobotních pozdních hodin. Těšit se můžete na české zpěváky a kapely, které to umí pořádně roztočit. Vystoupí Mňága a Žďorp, David Koller, Kryštof, Tomáš Klus, Mandrage, Nightwork, Aneta Langerová a spousta dalších.

Nenechte si ujít tento skvělý zážitek, který můžete spojit s výletem na kolech. Bezděz totiž leží uprostřed lesů a obklopují ho nejrůznější cyklotrasy. Vstupenky pořídíte i na místě a stojí na pátek 450 Kč a na sobotu 550 Kč.

http://www.ceskehrady.cz/

Na hradě Bezděz to bude tento víkend hodně divoké.
Autor: kudyznudy.cz
Dobrodružná Afrika

Vyrazte s dětmi na výstavu Dětského muzea, která hravou formou představuje tradiční africkou kulturu. Výstava je také doplněna africkou faunou a nejrůznějšími exponáty, které získali vědečtí pracovníci během expedic. Součástí programu jsou PC hry, speciální doprovodné zvuky a promítání dokumentů a fotografii.

Za exotickým dobrodružstvím nemusíte až do Afriky, stačí zajet do Brna. Vstupné pro dospělé je 60 Kč, snížené 35 Kč a rodinné 135 Kč.

http://www.mzm.cz/pavilonanthropos/dobrodruzna-afrika-ocima-cestovatelu/

...
Autor: kudyznudy.cz
Pardubický festival vína

Pro milovníky dobrého vína je tu víkendová akce, která se koná na Pardubickém zámku. Kromě vína se můžete těšit na skvělé jídlo a příjemnou hudbu. Brány zámku se otevřou dnes v pátek v poledne a celá slavnost bude ukončena v sobotu kolem 18. hodiny.

Pořadatelé očekávají zhruba 50 vystavovatelů těch nejkvalitnějších a nejchutnějších českých i světových vín.

http://www.pardubickyfestivalvina.cz/

...
Autor: kudyznudy.cz
Jak se rodí chleba

Přijeďte se do Jižních Čech podívat, jak se dříve ručně sklízelo obilí, vytloukali zrna, mlela mouka, připravovalo těsto a pekl chleba v hliněných pecích. Všechny tyto činnosti si můžete na vlastní kůži vyzkoušet. Také se dozvíte, jak se stavěly pece z proutí a hliněných válků.

Můžete se dokonce zapojit do soutěže, ve které budete řešit zábavné soutěžní úkoly a otázky. Startovné je symbolických 5 Kč. Čeká na vás i lukostřelnice, hledání tajemného pokladu a stovka různých her a hlavolamů. Nudit se zkrátka rozhodně nebudete. Vstupné na celodenní akci je 80 Kč.

http://www.zemeraj.cz/

...
Autor: kudyznudy.cz

Pobavte se podpořte dobrou věc

Nevíte, co s nedělním odpolednem? Zastavte se 25. srpna od 13:00-19:00 ve Freestyle Parku Modřany, v okolí lodi Port62, kde si budete moci zahrát s přáteli plážový volejbal nebo třeba pétanque. Osvěžit se můžete studenými nápoji – ledovým čajem nebo kávou – z kaváren Costa Coffee za symbolickou cenu 20 Kč.

Výtěžek z akce půjde na organizaci Nadace Costa, která zlepšuje sociální a ekonomické podmínky v komunitách pěstitelů kávy v zemích jako Kolumbie, Kostarika, Vietnam, Etiopie apod. Jejím hlavním cílem je zajišťovat vzdělání dětem pěstitelů kávy.

Zdroj: http://www.kudyznudy.cz/ a Nadace Costa

Diskuse ke článku
.
Související články