Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mýty a fakta o nepřilnavých pánvích

26. dubna 2012 | 10:35
Prezentace klienta |

Pánev s nepřilnavým povrchem PTFE spatřila světlo světa už v roce 1956 a od té doby si získala mnoho příznivců. Je ceněná především pro své původní vlastnosti – nepřilnavost povrchu, ke kterému se jídlo nepřichytí a taková pánev se i snadno čistí. Ale jak už to bývá, úspěch jednoho, je pro jiného důvodem šířit lži a polopravdy, které je potřeba uvést na pravou míru.

Nepřilnavé povrchy nelze umývat v myčce. Není to pravda. Současné povrchy jsou natolik odolné a zároveň netečné k čistícím prostředkům, že je lze bez obav vkládat do myčky. Podívejte se na obal výrobku, zda lze pánev umývat v myčce a jak o ni dále pečovat. Je to velmi jednoduché.

Nepřilnavé povrchy nejsou odolné proti poškození. Naopak. Nejnovější povrchy Tefal Intensium  anebo Tefal Titanium Pro s tvrdou minerální bází obohacené safírem či dokoncem titanem jsou odolné i proti používání kovového kuchyňského náčiní a zachovávají  si nepřekonatelnou nepřilnavost po  delší dobu než jiné pánve. Taková pánve Vám vydrží až 2x déle, než jiné srovnatelné pánve.*

Pánve s nepřilnavým povrchem nejsou vhodné na moderní indukční sporáky. Omyl. Zda je pánev vhodná na určitý druh ohřev určuje dno pánve, ne její vnitřní povrch. Současné pánve Tefal umožňují v závislosti na modelu vaření jak na plynu, elektřině, sklokeramice a některé dokonce i na indukci. Informujte se u výrobce, ve specializovaném obchodě nebo přímo na obalu pánve zda se hodí na Váš sporák.

Autor: BIG FISH & CO.

Mimo výše uvedená fatka také platí, že nepřilnavé povrchy zdravotně nezávadné. Nepřilnavé povrchy Tefal jsou vyrobeny z polymeru nazývaného polytetrafluoretylen neboli PTFE. Tento materiál je netečný, nevykazuje reakci s potravinami, vodou nebo čistícími prostředky. Tato nezávadnost je ověřována a potvrzována společnostmi zabývajícími se péčí o zdraví jak v Evropě, tak ve Spojených státech. Tefal  nepoužívá  při výrobě povrchů olovo ani kadmium a díky tomu zaručuje absolutní nezávadnost výrobků.

Pánev Tefal  pro zdravější vaření každý den

Klíčem k zdravému vaření je minimální množství oleje bez zbytečného přepalování.

Pro zdravé a chutné vaření nestačí jen použít kvalitní suroviny, jen nutné zajistit také správnou teplotu přípravy potravin. Trend poslední doby, keramické povrchy, vznikly v Číně z nutnosti vařit na otevřeném ohni při vysokých teplotách, které však dokáží jídlo rychle spálit a přepálené potraviny mohou být i zdraví nebezpečné.  Moderní pánev s kvalitním nepřilnavým povrchem a správnou teplotou vaření  Vám umožní připravovat jídlo zdravě a s minimálním množstvím tuku.

Ideální teplota vaření: 180oC.

Proč pánev zahřívat na zbytečně vysoké teploty? Při teplotách nad 230oC se totiž jídlo začíná rozkládat na nežádoucí látky. Pánve Tefal jsou vybaveny indikátorem správné teploty Thermo-Spot®, který získá jednolitou červenou barvu a oznámí Vám, když pánev dosáhne správné teploty vaření  180oC a je možné ztlumit ohřev.  Jídlo připravené při správné teplotě je plné chutí a vůní a zachová si maximální množství výživných látek.

Autor: BIG FISH & CO.

Tipy pro zdravější vaření

-          Thermospot® pro kontolu teploty

-          Kvalitní nepřilanavý povrch - méně oleje a tuků

-          Bezpečný a trvanlivý nepřilnavý povrch pro každodenní vaření

 

Chcete vědet více? Navštivte www.tefal.cz.

*Kombinované testy trvanlivosti nepřilnavosti povrchů a odolnosti proti deformacím provedené nezávislou laboratoří SGS na porovnatelných konkurenčních pánvích na smažení (hliníkové pánve vhodné pro všechny druhy ohřevů mimo/včetně indukčních) prodávané na 10 největších Evropských trzích v roce 2010. (www.tefal.com)