Nepřilnavé povrchy nelze umývat v myčce. Není to pravda. Současné povrchy jsou natolik odolné a zároveň netečné k čistícím prostředkům, že je lze bez obav vkládat do myčky. Podívejte se na obal výrobku, zda lze pánev umývat v myčce a jak o ni dále pečovat. Je to velmi jednoduché.
Nepřilnavé povrchy nejsou odolné proti poškození. Naopak. Nejnovější povrchy Tefal Intensium anebo Tefal Titanium Pro s tvrdou minerální bází obohacené safírem či dokoncem titanem jsou odolné i proti používání kovového kuchyňského náčiní a zachovávají si nepřekonatelnou nepřilnavost po delší dobu než jiné pánve. Taková pánve Vám vydrží až 2x déle, než jiné srovnatelné pánve.*
Pánve s nepřilnavým povrchem nejsou vhodné na moderní indukční sporáky. Omyl. Zda je pánev vhodná na určitý druh ohřev určuje dno pánve, ne její vnitřní povrch. Současné pánve Tefal umožňují v závislosti na modelu vaření jak na plynu, elektřině, sklokeramice a některé dokonce i na indukci. Informujte se u výrobce, ve specializovaném obchodě nebo přímo na obalu pánve zda se hodí na Váš sporák.
Mimo výše uvedená fatka také platí, že nepřilnavé povrchy zdravotně nezávadné. Nepřilnavé povrchy Tefal jsou vyrobeny z polymeru nazývaného polytetrafluoretylen neboli PTFE. Tento materiál je netečný, nevykazuje reakci s potravinami, vodou nebo čistícími prostředky. Tato nezávadnost je ověřována a potvrzována společnostmi zabývajícími se péčí o zdraví jak v Evropě, tak ve Spojených státech. Tefal nepoužívá při výrobě povrchů olovo ani kadmium a díky tomu zaručuje absolutní nezávadnost výrobků.
Pánev Tefal pro zdravější vaření každý den
Klíčem k zdravému vaření je minimální množství oleje bez zbytečného přepalování.
Pro zdravé a chutné vaření nestačí jen použít kvalitní suroviny, jen nutné zajistit také správnou teplotu přípravy potravin. Trend poslední doby, keramické povrchy, vznikly v Číně z nutnosti vařit na otevřeném ohni při vysokých teplotách, které však dokáží jídlo rychle spálit a přepálené potraviny mohou být i zdraví nebezpečné. Moderní pánev s kvalitním nepřilnavým povrchem a správnou teplotou vaření Vám umožní připravovat jídlo zdravě a s minimálním množstvím tuku.
Ideální teplota vaření: 180oC.
Proč pánev zahřívat na zbytečně vysoké teploty? Při teplotách nad 230oC se totiž jídlo začíná rozkládat na nežádoucí látky. Pánve Tefal jsou vybaveny indikátorem správné teploty Thermo-Spot®, který získá jednolitou červenou barvu a oznámí Vám, když pánev dosáhne správné teploty vaření 180oC a je možné ztlumit ohřev. Jídlo připravené při správné teplotě je plné chutí a vůní a zachová si maximální množství výživných látek.
Tipy pro zdravější vaření
- Thermospot® pro kontolu teploty
- Kvalitní nepřilanavý povrch - méně oleje a tuků
- Bezpečný a trvanlivý nepřilnavý povrch pro každodenní vaření
Chcete vědet více? Navštivte www.tefal.cz.
*Kombinované testy trvanlivosti nepřilnavosti povrchů a odolnosti proti deformacím provedené nezávislou laboratoří SGS na porovnatelných konkurenčních pánvích na smažení (hliníkové pánve vhodné pro všechny druhy ohřevů mimo/včetně indukčních) prodávané na 10 největších Evropských trzích v roce 2010. (www.tefal.com)