Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Noc ve zlatě za dva miliony: Jak vypadají nejluxusnější hotely planety?

Hotel v Abu Dhabí – je libo týdenní dovolenou za 16 milionů korun?
6. února 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Šestnáct milionů korun – tolik stojí týden v nejluxusnějším hotelu světa. Jmenuje se Emirates Palace a stojí v Abú Dhabí. Existují ale i desítky dalších hotelů, kde byste si s jedním milionem nevystačili. Osobní sluha, soukromý ostrov a místo cesty běžnou linkou rovnou soukromý tryskáč. Kam tedy jezdí na dovolenou milionáři?

Hotel Emirates v Abú Dhabí je jedním z mála sedmihvězdičkových hotelů a spíš než hotel připomíná královský palác. Do klasické pětihvězdičkové škály se zkrátka nevešel. Při návštěvě Emirátů tady obvykle nocují státníci, významní podnikatelé a světové celebrity. I tak si ale ten nejluxusnější balíček dopřeje jen minimum z nich.

Máte šestnáct milionů? Prožijete pohádkový týden!

Jedna noc tady může vyjít i více než milion korun a hotel má v nabídce dokonce i romantický týden pro dva za šestnáct milionů! Co všechno za ně hotel nabízí? Třeba umíchání vlastního parfému nebo vylovení vlastní perly ze dna moře. Tu pak klenotník zasadí do luxusního šperku, na jehož návrhu se může podílet sám host hotelu.

„Součástí pobytu jsou i výlety soukromou stíhačkou do Bahrajnu a Íránu, pozorování západu slunce z helikoptéry, jako „drobné“ pozornosti hotel hostům daruje perské koberce nebo sportovní zbraně,“ dočtete se na webových stránkách. Škoda, že Čech s průměrnou mzdou by na tento pobyt našetřil až za 56 let.hotelu.

Emirates Palace je obklopený pečlivě udržovanou téměř fantaskní zahradou.
Autor: ESO travel

Hotel Emirates, jak už bylo řečeno, není jediný hotel, který má sedm hvězdiček. Prvním sedmihvězdičkový hotel planety byl slavný Burj al Arab otevřený v roce 1999. Slavnou plachetnici, která je dodnes ikonou Dubaje potom v roce 2007 doplnil milánský hotel The 7 Star Galleria Hotel. A nutno podotknout, že pobyty tady nevyjdou na tak hříšné peníze jako v případě Emirates Palace.

Za sedmi hvězdičkami do Milána

Hotel v Miláně byste navíc možná při pohledu z venku snadno přehlédli. Nehraje na okázalost, jeho největší devizou a předností je atmosféra inspirovaná italskou historií.  The 7 Star Galleria Hotel leží ve slavné nákupní galerii Vittoria Emanuela II., jen kousek od opery La Scala, a na rozdíl od arabských kolosů  v Emirátech neoslní ani kapacitou. Ta je pouhých 25 pokojů.

Každý z nich je jiný, vždy ale zařízený starožitným nábytkem a vyzdobený uměleckými díly. Žádná extravagance a bláznivý desing, jen umírněný luxus a příjemné intimní prostředí. Každý host má k dispozici vlastního komorníka, problém není ani to, když se rozhodne vyrazit na nákupy. Do několika minut mu přistaví luxusní Bentley i s řidičem. Noc tady nepřijde ani na takový balík, jak by se mohlo zdát. „Přenocování pro jednoho je možné pořídit už za 400 Euro,“ dočtete se v brožuře.

Další slavný dubajský hotel – Atlantis – má „jen“ šest hvězdiček.
Autor: ESO travel

Soukromé ostrovy a podmořská restaurace na Maledivách

Resort Conrad Maldives Rangari Island není hotelem v tom pravém slova smyslu. Jde o komplex bungalovů – ať už na pláži, v nitru ostrova, nebo nad vodní hladinou. K dispozici jsou dokonce i dva menší privátní ostrůvky s vilkami a bazény. Prý sem jezdí i hollywoodské hvězdy, nicméně personál o nich nesmí mluvit. Porušení soukromí tady stojí zaměstnání.

Resort proslavila i podvodní restaurace Perla. Večeří se tady zhruba 16 stop pod vodní hladinou, v prosklené kapsli z 16 mm silného skla. Počítejte ale s tím, že jen základní menu tady jednoho vyjde na zhruba pět tisíc korun a to ještě bez započtení kvalitního vína. Samotný pobyt ve vodním bungalovu potom stojí okolo dvaceti tisíc za jednu noc a častými návštěvníci jsou páry na svatební cestě.

Takhle vypadá interiér luxusního bungalovu na Maledivách.
Autor: ESO travel

Za sedmi hvězdičkami i do Islamabádu

Zatímco Evropa se pyšní jedním hotelem se šesti a jedním se sedmi hvězdičkami, Spojené státy mohou do tohoto výčtu přispět jen jediným objektem. Při procházce hlavním městem státu Colorado byste hotel Marriott asi přehlédli. Jeho exteriér nevybočuje ničím z řady. Uvnitř nicméně panuje až nepředstavitelný luxus. Prosklenou stěnou je možné pozorovat nedaleké Skalnaté hory nebo panorama mrakodrapů. Ideálně z královské postele, která má na výšku něco přes metr.

Sedmi hvězdičkami se pyšní i pekingský hotel Pangu Seven Star. Noc tu navíc vyjde jen na sedm tisíc korun. Za ty dostanete osobního sluhu, digitální krb a z okna výhled na barevný Peking. A pozor! Superluxusní komplex se sedmi hvězdičkami by měl do několika let vyrůst i v Islamabádu!

 

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky pobytových zájezdů.

Emirates Palace, Abu Dhabí

Jeden z nejluxusnějších hotelů ve Spojených arabských emirátech se nachází v Abú Dhábí, hlavním městě země. Hotel se nachází přímo u písečné pláže, 90 minut jízdy od mezinárodního letiště v Dubaji.

Autor: ESO travel

Intercontinental Thalasso Spa, Bora Bora

Luxusní resort leží mimo ruch a shon hlavního ostrova Bora Bora na ostrůvku Motu Piti Aau. 3 restaurace, 2 bary, vířivka, bělostná pláž. Prostě dovolená v ráji!

Autor: ESO travel

Conrad Maldives Rangari Island, Maledivy

Jeden z nejluxusnějších resortů na Maledivách. Dvakrát zvolený nejlepším resortem planety. Bungalovy na pláži i nad hladinou. Podmořská restaurace, absolutní soukromí a luxus.

Autor: ESO travel