Ochutnejte tuto italskou dobrotu ve spojení s tradičním řeckým bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Nebojte se a vyzkoušejte balzamikové krémy i ve spojení se sladkými pokrmy, těmto lahodným kombinacím snadno podlehnete.
Na video recept s Markétou Hrubešovou se podívejte zde
Dobrou chuť!
Vanilková panna cotta s omáčkou z jahod a bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
Ingredience:
250 ml smetany na šlehání
250 ml mléka
1 vanilkový lusk
4 plátky želatiny
4 lžíce krystalového cukru
500 g jahod
2 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papdimitriou
- Mléko, smetanu cukr a dřeň z vanilkového lusku zahřejeme v kastrolku na cca 60 °C.
- Vmícháme plátkovou želatinu, kterou jsme nechali změknout ve studené vodě a vymačkali jsme z ní přebytečnou vodu. Tekutou směs přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout.
- Polovinu jahod rozvaříme s cukrem a balzamikovým krémem a rozmixujeme do jemné omáčky.
- Vychlazenou panna cottu vyklopíme z mističek, přelijeme vychlazenou ovocnou omáčkou a ozdobíme druhou polovinu jahod.