Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vanilková smetana na lžíci - to je panna cotta

10. června 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Vařená smetana? Opravdu? Ano, opravdu! Vařená smetana je doslovný překlad tradičního italského moučníku panna cotta, který si zamilovali i gurmáni v České republice…

Ochutnejte tuto italskou dobrotu ve spojení s tradičním řeckým bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Nebojte se a vyzkoušejte balzamikové krémy i ve spojení se sladkými pokrmy, těmto lahodným kombinacím snadno podlehnete.

Na video recept s Markétou Hrubešovou se podívejte zde

Dobrou chuť!

Vanilková panna cotta s omáčkou z jahod a bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

Ingredience:

250 ml smetany na šlehání

250 ml mléka

1 vanilkový lusk

4 plátky želatiny

4 lžíce krystalového cukru

500  g jahod

2 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papdimitriou

 

  1. Mléko, smetanu cukr a dřeň z vanilkového lusku zahřejeme v kastrolku na cca 60 °C.
  2. Vmícháme plátkovou želatinu, kterou jsme nechali změknout ve studené vodě a vymačkali jsme z ní přebytečnou vodu. Tekutou směs přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout.
  3. Polovinu jahod rozvaříme s cukrem a balzamikovým krémem a rozmixujeme do jemné omáčky.
  4. Vychlazenou panna cottu vyklopíme z mističek, přelijeme vychlazenou ovocnou omáčkou a ozdobíme druhou polovinu jahod.