Po návratu z Vídně do ní přepsala všechny rodinné recepty, kuchařka se stala biblí, kterou chtěla Katka jednou předat svým dětem. Z ručně psaných receptů volně přešla na online verzi a vzniknul její dnešní úspěšný blog Smoothcooking.cz plný skvělých receptů, nádherných fotografií a dech beroucí inspirace. Díky názorným receptům se snadno přesvědčíte o tom, že vaření může být skutečně zábavné a smooth.
Jeden velký sen se Katce splnil – vařit pro nejbližší, vidět, že jim chutná a inspirovat další milovníky jídla. Ten další ještě čeká na splnění. Katka by si ráda otevřela okénko u rodinného domu, kde by každý den pekla a vařila dobroty. Vše z domácích surovin, zdrojů a hlavně pečeno a vařeno s láskou.
Katka mimo jiné ráda zkouší nové recepty, objevuje nové suroviny a netradiční inspirativní produkty. Nedávno vyzkoušela i balzamikové krémy Kalamáta Papadimitrou. Ze všech produktů ji zaujal nejvíce fíkový balzamikový krém, který je hustý, krémový, lehce nasládlý a hodí se jak do salátů, tak do dezertů.
Ochutnejte skvělý hovězí burger s rukolou a fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitrou a jednoduchý ricottový koláč s tuňákem a špenátem a bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou, který pro vás Katka připravila.
Další recepty hledejte na Smoothcooking.cz
Hovězí burger s rukolou a fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitrou
Na videorecept se podívejte zde
Ingredience:
Maso:
500 g hovězího mletého masa
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1 polévková lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitrou
1 polévková lžíce provensálských bylinek
Zdobení:
majonéza
plátky rajčete
plátky okurky
rukola
fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitrou
Bulky:
domácí bulky
1. Mleté maso vložíme do větší mísy. Přisypeme bylinky, přidáme balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Vše rukou pořádně promícháme.
2. Poté připravíme malé bochánky, které přehazujeme silou z ruky do ruky nebo o prkénko. Maso se pak krásně spojí a nebude se při grilování rozpadat.
3. Každý kousek masa položíme na gril a grilujeme z obou stran. Pro zvýraznění chutě položíme na každý kousek masa lžičku másla, která se rozpustí a vteče do masa.
4. Bulky rozkrojíme a těsně před podáváním vložíme na gril a prohřejeme.
5. Na spodní část bulky přidáme majolku, plátek rajčete, okurky, maso, rukolu, balzamikový krém a další bulku. Takto připravenou bulku propíchneme špejlí a můžeme podávat.
Ricottový koláč s tuňákem a špenátem a bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou
Na videorecept se podívejte zde
Ingredience:
listové těsto
ricotta
hrst spařeného špenátu
plechovka tuňáka
bílý balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů
2. Listové těsto si rozkrojíme na tři obdélníky a všechny tři rozválíme. Rovnoměrně rozprostřeme ricottu po celé ploše listového těsta. Dáme péct cca na 10 minut
3. Až těsto zezlátne, vyndáme ho z trouby.
4. Do misky vložíme hrst špenátu a zalijeme ho vařící vodou. Po 3 minutách ho vložíme do cedníku a propláchneme studenou vodou a schladíme. Pak ho naneseme na ricottu.
5. Připravíme si plechovku tuňáka a naneseme ho na koláč. Zakápneme bílým balzamikovým krémem a podáváme.