Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vaříme s Katkou ze Smoothcooking.cz a balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitrou

8. června 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Katka miluje vaření. Za vznikem jejího úspěšného blogu Smoothcooking.cz přitom stojí spíše náhoda. Před třemi lety odjela s manželem na dovolenou do Vídně, cestou jí padla do oka kuchařka, do které bylo možné zapisovat si vlastní recepty. Katka vyhecovala sama sebe a kuchařku si zakoupila…

Po návratu z Vídně do ní přepsala všechny rodinné recepty, kuchařka se stala biblí, kterou chtěla Katka jednou předat svým dětem. Z ručně psaných receptů volně přešla na online verzi a vzniknul její dnešní úspěšný blog Smoothcooking.cz plný skvělých receptů, nádherných fotografií a dech beroucí inspirace. Díky názorným receptům se snadno přesvědčíte o tom, že vaření může být skutečně zábavné a smooth.

Jeden velký sen se Katce splnil – vařit pro nejbližší, vidět, že jim chutná a inspirovat další milovníky jídla. Ten další ještě čeká na splnění. Katka by si ráda otevřela okénko u rodinného domu, kde by každý den pekla a vařila dobroty. Vše z domácích surovin, zdrojů a hlavně pečeno a vařeno s láskou.

Katka mimo jiné ráda zkouší nové recepty, objevuje nové suroviny a netradiční inspirativní produkty. Nedávno vyzkoušela i balzamikové krémy Kalamáta Papadimitrou. Ze všech produktů ji zaujal nejvíce fíkový balzamikový krém, který je hustý, krémový, lehce nasládlý a hodí se jak do salátů, tak do dezertů.

Ochutnejte skvělý hovězí burger s rukolou a fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitrou a jednoduchý ricottový koláč s tuňákem a špenátem a bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou, který pro vás Katka připravila.

Další recepty hledejte na Smoothcooking.cz

Autor: Katka, blog Smoothcooking.cz

Hovězí burger s rukolou a fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitrou

Na videorecept se podívejte zde

Ingredience:

Maso:

500 g hovězího mletého masa
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1 polévková lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitrou
1 polévková lžíce provensálských bylinek

Zdobení:

majonéza
plátky rajčete
plátky okurky
rukola
fíkový balzamikový krém Kalamáta Papadimitrou

Bulky:

domácí bulky

1.    Mleté maso vložíme do větší mísy.  Přisypeme bylinky, přidáme balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Vše rukou pořádně promícháme.

2.    Poté připravíme malé bochánky, které přehazujeme silou z ruky do ruky nebo o prkénko. Maso se pak krásně spojí a nebude se při grilování rozpadat.

3.    Každý kousek masa položíme na gril a grilujeme z obou stran. Pro zvýraznění chutě položíme na každý kousek masa lžičku másla, která se rozpustí a vteče do masa.

4.    Bulky rozkrojíme a těsně před podáváním vložíme na gril a prohřejeme.

5.    Na spodní část bulky přidáme majolku, plátek rajčete, okurky, maso, rukolu, balzamikový krém a další bulku. Takto připravenou bulku propíchneme špejlí a můžeme podávat.

Ricottový koláč s tuňákem a špenátem a bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Na videorecept se podívejte zde

Ingredience:

listové těsto
ricotta
hrst spařeného špenátu
plechovka tuňáka
bílý balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou

1.     Troubu předehřejeme na 200 stupňů

2.    Listové těsto si rozkrojíme na tři obdélníky a všechny tři rozválíme. Rovnoměrně rozprostřeme ricottu po celé ploše listového těsta. Dáme péct cca na 10 minut

3.     Až těsto zezlátne, vyndáme ho z trouby.

4.     Do misky vložíme hrst špenátu a zalijeme ho vařící vodou. Po 3 minutách ho vložíme do cedníku a propláchneme studenou vodou a schladíme. Pak ho naneseme na ricottu.

5.     Připravíme si plechovku tuňáka a naneseme ho na koláč. Zakápneme bílým balzamikovým krémem a podáváme.

Autor: Katka, blog Smoothcooking.cz