Recept na vepřový bůček pro vás připravil šéfkuchař La Strada Ristorante, Jan Souček. Na videorecept s Markétou Hrubešovou se můžete podívat zde.
Dobrou chuť!
Ingredience:
1000 g vepřového bůčku bez kosti
7 lžic fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
2 stroužky česneku
4 větvičky čerstvého tymiánu
100 ml vody
500 g čerstvého bílého zelí
1 mrkev
3 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
- Bůček nakrájíme na plátky široké 1cm a vložíme do pekáče. Fíkový balzamikový́ krém Papdimitriou smícháme s rozdrceným česnekem, 100 ml vody, tymiánem, osolíme a opepříme. Marinádu nalijeme na maso, překryjeme alobalem a necháme (nejlépe přes noc) marinovat.
- Bůček pečeme v troubě 45 minut na 170 °C, poté sundáme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme za občasného obracení ještě asi 20 minut, až povrch zkaramelizuje.
- Jako příloha se hodí čerstvý zelný salát s balzamikovým krémem Kalamáta s pomerančem a citronem: zelí nakrájíme najemno, mrkev nastrouháme na tenké nudličky. Vše smícháme s bílým balzamikovým krémem s pomerančem a citronem, olejem a solí, necháme v chladničce asi 30 minut rozležet.
Nechte si chutnat!
Informace a tipy pro použití řeckých balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou najdete i na facebooku a na www.papadim.com/cs.