Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Gay adoptoval čtyři postižené děti: Bylo to nejlepší rozhodnutí mého života

Video se připravuje ...
Místo aby si užíval, adoptoval tento gay čtyři postižené děti
VIDEO: Examiner UK
31. října 2017 | 06:00

S adopcí začal Ben Carpenter před deseti lety, kdy se stal nejmladším homosexuálem ve Velké Británii, který adoptoval dítě. Trvalo mu tři roky, než přesvědčil úřady o tom, že je dostatečně zralý na to, stát se otcem. Dnes má doma čtyři postižené děti, kterým poskytl domov a rodičovskou lásku. 

Adopci popisuje jako významnou část svého života, protože si vždycky přál být otcem. Postupně adoptoval děti s různým postižením. "Osvojit si děti s různými vadami je to nejsmysluplnější, co můžete udělat. Musíte být ale stoprocentně oddaní, není to snadné," říká Ben. Osmiletý Jack trpí autismem, pětiletá Ruby má výrazně zhoršený zrak a trpí skoliózou. Její sestra Lily je hluchá a nejmladší člen Benovy rodiny Joseph má Downův syndrom. 

Přestože péče o děti s postižením je velice náročná, Ben vše zvládá perfektně a adopci považuje za smysl svého života. Podle sociálních pracovníků a zdravotníků dosáhly všechny děti v Benově péči výrazných pokroků. Díky sociálním příspěvkům může s dětmi zůstat doma, a věnovat tak veškerý čas jejich potřebám.

Ben nemá partnera, který by mu s péčí mohl pomoct. Velkou oporou jsou pro něj jeho maminka Rita a kamarádka Jeanette, které mu často pomáhají. "Lidé mě často nazývají svatým a říkají, že je pozoruhodné, co dělám. Já jsem zkrátka chtěl být otcem a tohle byl jediný způsob, jak se jím stát," vypráví Ben. 

Dnes má doma čtyři děti, které se staly smyslem jeho života, a nevylučuje možnost, že by adoptoval ještě jedno. "Chtěl jsem adoptovat pouze jedno. Osud tomu ale chtěl jinak. Dnes mám čtyři krásné děti a vzít si je do péče považuji za nejlepší rozhodnutí svého života," dodává ke svému příběhu Ben. 

 

 

Autor: Aneta Pařízková