Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

20 nejkrásnějších bazénů světa. Ve kterém byste chtěli trávit dovolenou?

21. listopadu 2015 | 06:00

Není nad relaxaci v prohřáté průzračné vodě. Navíc plavání patří k nejoblíbenějším sportovním aktivitám. A i když na dovolenou do zahraničí míříme především kvůli moři, hraje často podstatnou roli při výběru ubytování právě bazén. Pokochejte se těmi nejúžasnějšími z celého světa.

Každý, kdo už měl šanci odpočívat v bazénu s výhledem na moře a okolní nádhernou krajinu, vám potvrdí, že už by nikdy neměnil. I proto se hotely, ale i malé penziony snaží turistům tenhle nadstandard poskytnout. Oslovují kreativní mladé architekty, kteří jim pomáhají stvořit něco jako ráj na zemi.

Koupání na střeše mrakodrapu, nádrže doslova visící ve vzduchu, plavání se žraloky, kteří pod vámi proplouvají ve speciálních šachtách, simulace rozbouřeného oceánu. Nejdražší hotely světa jsou svými extravagantními bazény vyhlášené.

Obyčejný smrtelník v nich ale dovolenou nikdy nestráví. Ceny za jedinou noc šplhají do astronomických výšin. Přesto nemusíte věšet hlavu. Existují totiž i jiná místa, kde se budete cítit jako v pohádce, přesto ale nezruinují váš rodinný rozpočet. Navíc se o ten úžasný bazén nebudete muset dělit s další tisícovkou turistů. Jde totiž o menší hotýlky nebo vily, které si můžete pronajmout jen a jen pro sebe.

Dost už ale bylo povídání. Ponořte se raději pod hladinu a vychutnejte si tu úžasnou atmosféru jedinečných bazénů.