Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rizika krásy: Fotografka poukazuje na nebezpečí některých procedur

9. dubna 2014 | 06:00

V dnešní době jsou ženy ochotny udělat pro krásu téměř cokoli. Za zkrášlující procedury dokáží vydat nehorázné sumy a často jsou ochotny podstoupit i nějaké to riziko. A právě to bylo impulzem pro fotografku Jessicu Ledwich, která na toto téma nafotila sérii zajímavých fotografií.

Umělá prsa, bronzová pokožka ze solárka nebo liposukce, to je jen něco málo z estetických procedur, které ženy po celém světě podstupují za účelem, být krásnější. Nároky na ženskou krásu jsou dnes tak vysoké, že si ženy často ani neuvědomují, jak nebezpečné může takové zkrášlení být. Dokonce i obyčejná manikúra nebo holení nohou nás dennodenně vystavuje nebezpečným rizikům. Nad tímto tématem se ve svých fotografiích s názvem „Monstrózní ženskost“ zamýšlí australská fotografka Jessica Ledwich.

Série fotografií s názvem Monstrózní ženství
Autor: www.jessicaledwich.com
Série fotografií poukazuje na vysokou daň, kterou za svou uměle vytvořenou krásu platíme. Fotografie, kde si žena voskuje nohy na růžovo, odděluje si prsty během manikúry nebo si vysavačem provádí liposukci, se mohou zdát groteskní a vtipné, ale pokud se zamyslíte nad jejich hlubším významem, rozesmutní vás.

Série fotografií s názvem Monstrózní ženství
Autor: www.jessicaledwich.com