Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Čokoláda je v módě: Tyhle šaty můžete klidně sníst!

13. září 2013 | 07:00

Voňavé a sladké šaty, sukně i korzety. Přehlídka jedlých čokoládových modelů, která se v Paříži koná už osmnáct let, patří každoročně k těm nejočekávanějším. I když modely nejsou určeny pro běžné nošení, budí zaslouženou pozornost.

Jedinečná přehlídka je součástí největší světové události s poetickým názvem Le Salon du Chocolat věnované právě pochoutce z kakaa. Loni tenhle festival navštívilo neuvěřitelných sto dvacet tisíc návštěvníků.

Největším lákadlem je právě netradiční přehlídka modelů z čokolády. K vidění je spousta zajímavých kreací, které nějakým zázračným způsobem přiléhají k tělu modelek. Ať už jste milovníci hořké, mléčné nebo bílé čokolády, je zaručeně na co se dívat!

Netradiční módní přehlídka šatů z čokolády je každoročně vyvrcholením festivalu Salon du Chocolat. Zájem o přehlídku je takový, že místa k sezení je nutné obsadit dlouho dopředu.
Autor: profimedia.cz

Očekávané události předcházejí měsíce příprav. Těsně před ní pak probíhají poslední úpravy. Šaty z této suroviny toho totiž musejí vydržet co nejvíc.

"Čokoláda by měla být pevná. Modelky se hodně hýbou, takže jsme si s materiálem museli pohrát. Čokoláda se navíc na těle dost rozpouští, s tím jsme se taky museli vypořádat," říká odborník na čokoládu Stephane Bonnat.