Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Cyklistické sbohem prázdninám v Plzni

28. srpna 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Rezervujte si poslední srpnovou sobotu pro 12. akci seriálu Kolo pro život v Plzni. Vezměte celou rodinu, přátele nebo kamarády a přijeďte si užít jízdu na kole po krásném okolí západočeské metropole. Využijte nabitý doprovodný program pro celou rodinu, zlevněné vstupy do ZOO, Dinoparku, Muzea loutek a další návštěvy kulturních cílů, turistických aktivit.

Přijeďte měsíc září odšpuntovat v „městě piva“ aktivně, na horském kole! Ze zázemí v parku za obchodním centrem Plaza vyrazí 31. srpna vstříc nezapomenutelným zážitkům další ročník amatérského cyklistického podniku Plzeňská MTB 50 Kooperativy. Obliba místních závodních tras (trasa B – 57 km a trasa C – 38 km) spočívá v hravém a ne příliš náročném terénu s jediným větším výjezdem na kopec Krkavec. Závodní trasy doplní oblíbené dětské závody seriálu ČT Déčko Junior Trophy na okruhu v zázemí parku, dětský marathon a nezávodní vyjížďka – tzv. Family jízda.

Autor: Petr Čech Sport

Pořadatelé si dobře uvědomují, že ne každý touží honit minuty a vteřiny a porovnávat svůj čas se spolujezdci. 18 km dlouhá trasa D - Family jízda s nepatrným převýšením 313 m je určena pro všechny cyklistické pohodáře, seniory a rodiny s dětmi a jezdce na elektrokole. Povede po líbivé a již vyzkoušené a osvědčené trati. Sváteční cyklisté i rodinky jistě uvítají, že se nikde nepotkají s borci ze závodních tras a pojedou hezkou krajinou. Trať lemují pole a louky, nechybí kouzelné lesní úseky kolem zříceniny hradu Kyjov a jízda podél Malesické skály.  V Radčicích je navíc připravena občerstvovací stanici Lesů ČR, kde se před výjezdem na Sylvánský vršek může každý posilnit a doplnit tekutiny. Závěrečný úsek vede po nové cyklostezce podél plotu ZOO, přes který při troše štěstí můžete zahlédnout vzácnou cizokrajnou faunu.

Autor: Petr Čech Sport

Ani nejmladší nepřijdou zkrátka. Kola dětí ve věku 1 – 13 let se roztočí dopoledne v rámci dětského seriálu. Děti soutěží v 6 věkových kategoriích od 9:00 do 12:00, zvlášť holčičky a kluci. Jejich klání vyvrcholí závodem nejroztomilejších cyklistů na odrážedlech. Všechny děti se v cíli radují z pamětní medaile, ti nejrychlejší dokonce na stupních na vyhlášení a odměnu.

Autor: Petr Čech Sport

Zázemí akce nedaleko centra nabídne hezkého přírodní prostředí a dostatečný prostor pro doprovodné aktivity a služby pro účastníky. Děti se vyřádí na houpačkách, prolézačkách, skate parku, kromě dětské zóny se spoustou her a soutěží, Bike Academy s výukou jízdy na kole, stánků s občerstvením a prodejem sportovního zboží, bude možné navštívit také stánek Techmánie a vyzkoušet si jízdu na segway. Hned vedle rozloží svůj stan Lesy ČR s exponáty zvířat a zajímavými informacemi o naší lesní fauně a flóře. Pro rodiče a studenty je určitě lákavé velké obchodní centrum vedle zázemí, kde si na poslední chvíli pořídí vše, co od 2. září budou školáci potřebovat. Obrovským lákadlem pro rodiny s dětmi je sousední ZOO a Dino Park Plzeň se zlevněným vstupem pro účastníky závodu.


Na všechny závody a doprovodné aktivity se můžete přihlásit i na místě.
Více informací k závodu na:
www.kolopro.cz

Video se připravuje ...