Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

5 důvodů, proč je myčka lepší než houbička

18. dubna 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Ještě pořád myjete nádobí ve dřezu? A nebylo by lepší vyměnit čas strávený nad špinavými hrnci za volný čas pro sebe? Myčka se postupně stala nedílnou součástí řady českých domácností a řada hospodyněk si bez ní už nedokáže svůj život představit. Pojďme se podívat na pět důvodů, proč se vyplatí vyměnit houbičku za myčku.

Šetří drahocenný čas

Nedávná studie expertů z univerzity v německém Bonnu měřila, kolik času stráví člověk při mytí nádobí, které by se vešlo do jedné myčky. Výsledek stude je překvapivý! Umýt nádobí trvalo v průměru 71 minut, zatímco naplnit a vyklidit myčku zabralo pouhých 9 minut. Při ručním mytí by tak člověk ročně strávil nad dřezem neuvěřitelných 15 dní čistého času za rok.

Šetří peníze i životní prostředí

Relativně vysoká cena odrazuje od nákupu myčky řadu lidí, ale ve skutečnosti je její používání z dlouhodobého pohledu daleko rentabilnější než mytí nádobí v ruce. Jedno mytí v myčce spotřebuje v závislosti na zvoleném programu 13 až 27 litrů vody. Umytí stejného množství nádobí v ruce si pak vyžádá přibližně 130 litrů vody. Ročně vám tedy myčka ušetří spoustu prostředků, nehledě na to, že díky ní nebudete plýtvat pitnou vodou.

Je hygieničtější a pečlivější

Bakterie zachycené na nádobí se začínají likvidovat až při teplotě vody 60 stupňů. Myčky navíc používají k odstranění špíny silný proud horké vody, důkladně každý kus ze všech stran omyjí a vysuší, a tak je vaše nádobí vždy hygienicky čisté. S moderními čisticími tabletami Finish Quantum Max* dosáhnete skvěle umytého nádobí i při nízkých teplotách. Navíc v sobě pojí funkce soli proti vodnímu kameni a leštidla.

*Pro 100% lepší výsledky – porovnání s mytím za použití pouze tablet na mytí nádobí Finish All in 1 Max. Pro více informací navštivte www.finishinfo.cz

Snadno se čistí

Pokud myjeme nádobí v ruce, musíme se také postarat o dřez – ve špinavém dřezu čisté nádobí nevykouzlíte. Při mytí se navíc špiní kuchyňská linka, nemluvě o řadě bakterií, které se drží v houbičkách a hadrech na nádobí. Myčka se o vše postará sama, umyje jak nádobí, tak sama sebe. Čistič myčky Finish* odstraňuje minerální nánosy uvnitř přístroje včetně těžko dosažitelných částí, jako je topné těleso, trysky nebo filtr.

*Pro 100% lepší vyčištění od mastnoty a vodního kamene – v porovnání s mytím za použití pouze tablet na mytí nádobí Finish All in 1 Max, 65 °C universal program, tvrdost vody 16° dH .

Advertisement

Video se připravuje ...