Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mrtvola u Štaidlů: Nejdřív výstřel, pak funebráci!

25. května 2017 | 09:12

Tři roky a jeden den uplynuly od sebevraždy zpěvačky Ivety Bartošové, když se v domě skladatele Ladislava Štaidla ozval výstřel. Jaká tragédie se odehrála tentokrát?

Na zahradě domu Ladislava Štaidla (72) zazněl výstřel. První dorazili záchranáři, pak policie a nakonec přijel i koroner. „Vyjížděli jsme do Apolinářské ulice, kde muž ročník 1930 spáchal sebevraždu,“ sdělil Blesku policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle katastru nemovitostí je Ladislav Štaidl majitelem větší části domu, nikoli však celého. „Naší rodiny se to, naštěstí, netýkalo,“ sdělil Blesku skladatel. A je to jen dobře, jedná se totiž o dům, kde by stále ještě měl žít i syn zpěvačky Ivety Bartošové (†48) Artur.

Blesku se podařilo vypátrat, že život si vzal Štaidlův dlouholetý soused a známý, který v domě bydlel ještě dřív, než skladatel. „Měl svá vrátka do zahrádky směrem ke kostelu a tam i vchod do vlastního odděleného bytu. Se Štaidlem měl 30 let pouze společnou adresu,“ prozradil jeden ze sousedů. Co ho mohlo trápit, že se rozhodl ukončit svůj život, však netušil. Věděl o něm pouze to, že byl několikrát ženatý.

Text publikoval server ahaonline.

Autor: mel
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...