Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vyražte za kulturou: Výstava vítězných černobílých fotografií „Espressivní fotosoutěže“

4. března 2015 | 10:41

NESCAFÉ®  Dolce Gusto®  a uznávaný módní fotograf Goran Tačevski zahájili unikátní výstavu černobílých fotografií v českých a slovenských multikinech. Od 12. 2. 2015 jsou v nich vystaveny nejkreativnější díla účastníků „Espressivní fotosoutěže“. Vítězné fotografie, stejně jako ikonické fotografie Gorana Tačevskeho, se představily na vernisáži spojené s premiérou filmu Padesát odstínů šedi v pražském kině CineStar, kde zároveň odstartovalo pokračování soutěže s názvem „Espressivní odhalení“.

NESCAFÉ®  Dolce Gusto®  představilo na začátku ledna 2015 v České republice ojedinělý projekt s názvem „Espressivní fotosoutěž“, nadčasové umění černobílé fotografie ve spojení s espressem. Spojení není náhodné.

Autoři osmi vítězných fotografií, které vybral Goran Tačevski, blogerky A Cup of Style a další porotci, obdrží věcné ceny a mohou se těšit na setkání s Goranem Tačevskim v jeho fotografickém ateliéru. Vítězné snímky autorů Pavly Pokorné Světlíkové, Marka Jarkovského, Zdeňka Kintra, Miroslav Čížka, Jana Veselého, Karla Hyťhy, Kristýny Slavíkové, Petry Navrátilové jsou vystaveny v multikinech CineStar v sedmi městech České republiky. Pokud byste si chtěli vítězné fotografie sami prohlédnout, vydejte se za nimi do Prahy, Ostravy, Olomouce, Hradce Králové, Českých Budějovic, Liberce a Plzně.

Autor: Goran Tačevski

Na Facebooku NESCAFÉ®  Dolce Gusto® dne 12. 2. 2015 odstartovalo pokračování soutěže s názvem „Espressivní odhalení“. Na pomyslné zahalené „zdi umění“ budou soutěžící postupně odhalovat a hádat, jaké soutěžní snímky se pod skrytými políčky skrývají.  A co mohou soutěžící vyhrát? Například kávovary OBLO, poukazy na nákup na e-shopu či limitované edice Espresso kolekce a mnoho dalších. Soutěž trvá do 30.3. a zúčastnit se jí může každý.

„Ojedinělý projekt NESCAFÉ®  Dolce Gusto®  byl pro mne velkou výzvou a potěšením již od samého počátku. To jsem však ještě neměl tušení, jaké krásné fotky budou lidé do soutěže zasílat. Kvalita a umělecká hodnota zaslaných fotografií mne opravdu překvapily. Závěrečný výběr těch nejkreativnějších fotek tak nebyl snadný. Děkuji tímto nejen všem autorům vítězných fotek, ale i všem ostatním soutěžícím, kteří se projektu zúčastnili. Pevně věřím, že takto kreativních konceptů bude v České republice i na Slovensku neustále přibývat,“ říká o soutěži fotograf Goran Tačevski.

Autor: mas
Video se připravuje ...