Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 osvědčených triků, jak po zimě vyčistit kabelku

  • O kabelku musíte pečovat! Poradíme vám, jak ji správně vyčistit.
    21. března 2014 | 12:00

    Naše milované kabelky dostaly během zimy pořádně zabrat. Poradíme vám pár triků, díky kterým jim vrátíte ztracený lesk a budete s nimi moci dělat parádu dokud nevyjdou z módy.

  • Zachraňte koženou kabelku

    Pořídila jste si během zimy kabelku z pravé kůže, ale déšť, vítr a mrazy se poznamenaly na jejím vzhledu? Nezoufejte, díky skvělým trikům ji můžete zachránit. Nejprve použijte jemný kartáček a krouživými pohyby zbavte povrch nečistot. Pak použijte čistič nebo kondicionér na kůži a doporučené množství vetřete do kabelky. Počkejte zhruba 10 minut a suchým hadříkem setřete zbytky "zázračné emulze", kterou kůže nevstřebala. A je to, kabelka je jako nová!

    Krémová kabelka, MS, 3899 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Olejová skvrna

    Našla jste na některé z vašich oblíbených kabelek mastnou skvrnu? Vyndejte z ní všechny věci, vyklepejte drobečky (všechny je tam máme) a na flek nasypte dětský pudr. Nechte působit přes noc a ráno opláchněte vlažnou vodou. Nevzhledná skvrna by měla být minulostí, protože sypký pudr do sebe vsákl mastnotu.

    kabelka
    Autor: Shutterstock.com
  • Záchrana semišové kabelky

    Patří mezi vaše nejoblíbenější kousky semišová kabelka, která přes zimu dostala pořádně zabrat? Vyzkoušejte na její vyčištění osvědčený trik. Okrájejte z patky chleba kůrku a nechte ho na topení zhruba dva dny sušit. Pak několikrát přetřete skvrny suchým chlebem. Pokud vzniknou drobné rýhy, přejeďte přes ně párkrát obyčejnou gumou nebo měkkým pilníkem na nehty.

    Semišové psaníčko, HM, 399 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Kosmetické řádění

    Samozřejmě, že byste měla svou kosmetiku nosit v uzavíratelné taštičce, aby se šminky nerozsypaly po kabelce a neudělaly spoušť. Když už k maléru dojde a vaše rtěnka pomaluje vnitřek kabelky, skvrny odstraňte odličovacím přípravkem nebo vlhčenými ubrousky a poté namočeným hadříkem setřete zbytky a nechte uschnout.

    ...
    Autor: Shutterstock.com
  • Šetrné skladování

    Pokud jste se rozhodla zazimovat své kabelky a vytáhnout ty barevné, plátěné, které se více hodí k lehkým outfitům, dbejte na to, jak je uložíte. Naprostým hříchem je hodit je například na dno skříně nebo do krabice pod postel. Kabelky totiž nemohou "dýchat", pomačkají se a příští zimu nebudou k nošení. Kabelky, které nebudete v příštích měsících nosit, vykliďte, důkladně vyčistěte a pověst se háček, kde bude mít dostatek prostoru a vzduchu.

    Říká se, že pes je nejlepším přítelem člověka. Ale víte, co je nejlepším přítelem ženy? Kabelka!
    Autor: Profimedia.cz

Klíčová slova:  kabelka, skvrny, čištění, tipy, triky, koktejl
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...