Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Prostřeno! Nová pravidla nepomohla: U stolu byla nuda k uzoufání!

12. srpna 2013 | 11:27

Tentokrát se vaří v Moravskoslezském kraji a v souboji o nejlepší menu se utkají tři ženy a dva muži. Jako první bude ve Frýdku-Místku vařit šestadvacetiletá maminka Lenka Natálie. Na co se můžete těšit? S novým týdnem přichází i nová pravidla!

Lenka Natálie si pro své spolustraníky připravila: Sloní žrádlo s domácím pečivem, česnekovou krémovou polévku, děkanské řízky s bramborem a oblohou a jako dezert smetanové pokušení s ovocem a jako překvapení bude flambovaný ananas. Menu je nenáročné na přípravu, ale nadchne s ním svoje soupeře?

Prostřeno
Autor: archiv FTV Prima
Gábina remcala, muži byli taktní

Předkrm a polévka hosty nějak zvláště nenadchly, nejvíc svou nespokojenost projevovala Gábina, která se o Sloním žrádle dokonce vyjádřila jako o katastrofě. Stejně tak se Lenka Natálie neblýskla ani hlavním chodem, děkanské řízky s bramborem a oblohou připadali ostatním suché a obyčejné a stejně suchá byla i komunikace. Atmosféru nezlepšil ani smetanový dezert a flambovaný ananas, který měl být zlatým hřebem večera.

Origami jako zábava pro hosty?

A co je podle dvojnásobné maminky společenská zábava na večer? Origami. Když ke stolu přinese barevné papíry a nůžky, neprotáčí oči v sloup jen Gábina, ale i ostatní hosté. Není divu, že se pak s počtem bodů příliš nepředali.

Jak se změnila pravidla?

Každý soutěžící musí připravit minimálně 4 chody (dosud byly chody "jen" 3).

Úkol týdne

Každý z účastníků dostane v den vaření speciální úkol související s přípravou jídla, se kterým si bude muset „po svém“ poradit (např. flambování, upečení domácího chleba, příprava sushi…)

Zábava – zpřísnění pravidel

Zákaz použití společenských her a videoher – nutnost vymýšlet si vlastní program, své rekvizity.

Video se připravuje ...