Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pizza jako umění: Dejte si Rihannu s mozzarelou a Marilyn s kečupem

10. července 2013 | 08:00

Pizza nemusí být jen vynikající pochoutkou, ale může mít dokonce i uměleckou hodnotu! Seznamte se s Domenicem, který do těsta dokáže vytvořit jakýkoliv portrét si zamane. A ještě si můžete kousnout!

Nikdy by vás nenapadlo, že by pizza mohla posloužit i jako obraz? Opak je však pravdou a dokonce se v této disciplíně konají i soutěže! Jednu takovou nedávno vyhrál Skot s italskými kořeny Domenico Crolla.

Poděkování od dcery Bruce Lee

A jak se k tomu vlastně majitel restaurace z Glasgow dostal? Napadlo ho vytvořit portrét Bruce Leeho, a když posléze obdržel dojemnou děkovnou zprávu od dcery filmové hvězdy, rozhodl se v podobiznách slavných pokračovat! Od té doby mu už pod rukama vznikla díla například s Marilyn Monroe, Rihannou či Barackem Obamou.

Poklona od hvězd

K vytváření uměleckých výtvorů Domenico používá převážně mozzarelu a tomatovou omáčku. Na internetu je možnost si prohlédnout fotky jeho práce a šikovný pizzař si už mezi slavnými vybudoval pověst. „Rihanna, Beyoncé, Cristiano Ronaldo… tihle všichni mi pak zpětně děkovali za jejich netradiční portréty!“ říká s nadšením.

Pizza je umění

Domenico chce zároveň svou kreativní prací zákazníkům ukázat, že jejich pokrmy připravují zkušení kuchaři - umělci z čerstvých a kvalitních surovin. „Nejsme žádný fastfood,“ říká rozhodně.

Více fotek najdete ve fotogalerii!

Autor: luh
Video se připravuje ...