Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Seznamka v metru: Nesmysl, nebo šance na lásku?

Proč si životního partnera nenajít třeba v metru...
18. května 2013 | 10:00

ANKETA: Neobvyklý projekt pražského dopravního podniku na zpříjemnění a ozvláštnění cestování městskou hromadnou dopravou překvapil nejen nás. Zajímalo nás proto, co si o nápadu udělat z posledního vagonu metra pojízdnou seznamku vlastně myslíte.

V MHD se dá číst, spát, učit se i bavit s přáteli. Vagony pražské "podzemky" jsou místem, kde se denně míjejí sta tisíce lidí. A někteří z nich jsou hrozně osamělí. Proč by tedy nemohli najít lásku třeba právě zde? Přesně to zřejmě napadlo autory myšlenky na tento netradiční projekt.

"Cílem kampaně s názvem 'Kde jinde' je zpříjemnit a také ozvláštnit lidem cestování městskou hromadnou dopravou. Chceme, aby se stala ještě víc součástí městského života, aby jí lidé postupně začali vnímat i jako něco víc, než jen dopravní prostředky k cestě z bodu A do bodu B," prozradil nám mluvčí ROPID Filip Drápal.

Proč si životního partnera nenajít třeba v metru...
Autor: Shutterstock.com
"Lidí, kteří jsou sami a nemají čas v uspěchané době poznat nikoho dalšího, je kolem nás stále víc a víc. Metro denně přepraví okolo milionu lidí, je tedy velká šance, že by to mohlo vyjít. Jen musí vědět, kde a kdy se mají dívat kolem sebe a právě v tom jim chceme hledání ulehčit. Takže až se akce rozjede, zkuste se dívat v metru kolem sebe, jestli se na vás náhodou někdo nesnaží usmát."

Zda tenhle nápad zaujme i cestující, na to má odpovědět průzkum, který dopravní podnik v současné době provádí. My ale už teď víme, že naše nezadané čtenáře neoslovil. Posuďte sami.

Metro C kvůi záhadnému člověku v kolejišti dnes ráno více než hodinu nejelo
Autor: Blesk - David Malík - ilustrace
Marie (24)
Na nucené seznamování si nepotrpím, takže bych do "single vagonu" vlezla leda omylem. Vlastně mám občas pocit, že jsem se v něčem podobném ocitla, jenže bez toho, abych si dopředu navolila zájmy nebo věkovou kategorii. V tom jsou o dost praktičtější seznamky na internetu.

Petr (31)
Seznámit bych se tam rozhodně nešel, je to divný. Myslím, že většina lidí tam vleze omylem a budou se divit, co to děje, část možná z recese a zbytek bude nekompatibilní.

Ilustrační foto. Ve stanici metra Kačerov skočil do kolejiště člověk
Autor: profimedia.cz
Saša (29)
Nápad se mi líbí, často jsem po někom v metru pokukovala, ale nikdy jsem nesebrala odvahu ho oslovit, v rámci této akce by to šlo jistě snáz. Je to vtipná a originální myšlenka, sama bych se ráda zúčastnila, protože příležitostí k seznámení nemám právě mnoho.

Jan (21)
Do speciálního vagonu pro nezadané bych vlezl asi jen proto, abych se mohl pokochat pohledem na pány s půllitry na očích a dámy s mastnými vlasy, kteří čekají, že v metru najdou lásku jak z románu Rosamundy Pilcher. Stejný nesmysl jako taneční hodiny či divadla pro nezadané. Seznamování má být maximálně přirozený, samovolný proces, který není nijak organizován. Abych na někoho zamrkal v metru, nepotřebuju k tomu speciální vagón.

Využili byste možnosti seznámit se v metru, kdyby existoval vagon jen pro nezadané?
55,4%
44,6%
Děkujeme za Váš hlas!
349 hlasů
281 hlasů

Autor: lena, mab
Video se připravuje ...