Dvoubarevný pohár
Suroviny:
Na krém:
2 jahodové kompoty (bez šťávy 800 g)
250 ml smetany ke šlehání
balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
½ balíčku Crème Olé pudingu bez vaření s vanilkovou příchutí
½ balíčku Crème Olé pudingu bez vaření s čokoládovou příchutí
kulaté piškoty
balení balíček Šlehačky v prášku Dr. Oetker
150 ml mléka
čokoládové hobliny a jahody na ozdobu
Postup:
Jahody slijeme a necháme na sítku důkladně okapat. Do uzavíratelné nádoby o objemu zhruba 3 l nalijeme polovinu smetany ke šlehání, ½ smeta-fixu, ½ Créme Olé s vanilkovou příchutí a polovinu šťávy z kompotu, nádobu pevně uzavřeme víkem, několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Stejným způsobem připravíme z druhé poloviny surovin čokoládový krém. Dno pohárků vyložíme piškoty a na ně navršíme střídavě čokoládový a vanilkový krém, prokládáme jahodami. Poháry ozdobíme šlehačkou v prášku připravenou s mlékem podle návodu. Povrch ozdobíme jahodami a čokoládou.
Doba přípravy: 15 minut
Zmrzlinové košíčky
Suroviny (na 12 kousků):
12 jemně rozdrcených sušenek Oreo
3 lžíce změklého margarínu
217 g vanilkové zmrzliny
100 g čokoládového sirupu
šlehačka
barevné cukrové kuličky
Postup:
Rozdrcené sušenky smícháme s margarínem dohladka, těsto vtlačíme do košíčků na muffiny, přidáme zmrzlinu, šlehačku a barevná cukrátka. Dobrotu necháme ztuhnout 3 hodiny v ledničce.
Doba přípravy: 20 minut
Jahodový tunel
Suroviny:
250 čerstvých jahod
400 g zakysané smetany
70 g moučkového cukru
balíček vanilkového cukru
balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
100 ml vody
dětské nebo dlouhé cukrářské piškoty
Postup:
Tři jahody nakrájíme na plátky, zbytek jahod na malé kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr smícháme a přidáme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu a vmícháme do připraveného jahodového krému. Důkladně zamícháme. Dno formy na srnčí hřbet (30 x 11 cm) poklademe plátky jahod, nalijeme jahodový krém a navrch položíme hustě piškoty a dáme na hodinu ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky, skladujeme v chladničce.
Doba přípravy: 20 minut
Red Moon
Suroviny:
4 cl Becherovky Original
10 cl rybízového džusu
soda
led
ovoce na ozdobu
Postup:
Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijeme Becherovku, rybízový džus a po okraj doplníme sodou. Na závěr ozdobíme čerstvým ovocem.
Doba přípravy: 3 minuty