Rychlá citronová bábovka s jogurtem
Výborný a především rychlý moučník je díky použití jogurtu nádherně vláčný, díky šťávě z citronu příjemně osvěžující a čerstvá citronová kůra ho navíc krásně provoní. Vychladlou bábovku můžete ještě polít citronovou nebo limetkovou polevou.
Bábovka s červeným vínem a čokoládou
Netradiční kořeněná bábovka ze svařeného vína, ozvláštněná nahrubo nastrouhanou čokoládou, bude příjemným zakončením dobrého nedělního oběda. Ozdobit ji můžete třeba polevou z bílé čokolády.
Medová bábovka
Chutná bábovka s medem, rozinkami, vlašskými a lískovými ořechy a rumem je provoněná hřebíčkem, skořicí a citrónovou kůrou. Před podáváním bábovku můžete poprášit moučkovým cukrem.
Dvoubarevná bábovka s čokoládou
Nádherně mramorovaný moučník vypadá na talířku skvěle, jeho příprava je ale opravdu snadná. Upéct ho můžete i ve formě na biskupský chlebíček.
Náš tip:
Upečenou bábovku nikdy nevyklápějte hned po upečení, mohla by se srazit. Nechte ji 5 až 10 minut zchladnout. Pokud se jí nechce z formy, položte na chvíli na formu navlhčenou utěrku.