Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pečeme na víkend: 4 chutné bábovky, kterým neodoláte

Každá máme svůj oblíbený recept na bábovku, ale čas od času neuškodí vyzkoušet nějaký nový.
2. března 2013 | 10:00

Voňavé, nadýchané, jen se zakrojit... Bábovky patří už po generace k oblíbeným víkendovým moučníkům. Nedají moc práce a chutnají všem. Ať už k snídani, nebo třeba k odpolední kávě či čaji.

Rychlá citronová bábovka s jogurtem

Výborný a především rychlý moučník je díky použití jogurtu nádherně vláčný, díky šťávě z citronu příjemně osvěžující a čerstvá citronová kůra ho navíc krásně provoní. Vychladlou bábovku můžete ještě polít citronovou nebo limetkovou polevou.

Bábovka s červeným vínem a čokoládou

Netradiční kořeněná bábovka ze svařeného vína, ozvláštněná nahrubo nastrouhanou čokoládou, bude příjemným zakončením dobrého nedělního oběda. Ozdobit ji můžete třeba polevou z bílé čokolády.

Medová bábovka

Chutná bábovka s medem, rozinkami, vlašskými a lískovými ořechy a rumem je provoněná hřebíčkem, skořicí a citrónovou kůrou. Před podáváním bábovku můžete poprášit moučkovým cukrem.

Dvoubarevná bábovka s čokoládou

Nádherně mramorovaný moučník vypadá na talířku skvěle, jeho příprava je ale opravdu snadná. Upéct ho můžete i ve formě na biskupský chlebíček.

Náš tip:

Upečenou bábovku nikdy nevyklápějte hned po upečení, mohla by se srazit. Nechte ji 5 až 10 minut zchladnout. Pokud se jí nechce z formy, položte na chvíli na formu navlhčenou utěrku.