Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Svatba Hitlera a Evy Braunové. Dlouho ukrývané fotky se vydražily v aukci

25. října 2017 | 14:00

Představitelé takzvané čisté rasy, po které Hitler toužil, museli být ve svazku manželském s plodnou Němkou. Proto si Hitler 3. června 1944 bere za manželku Evu Braunovou a velitel jednotek SS Herman Fegelein rovnou její starší sestru. Oslavy se konaly na Orlím hnízdě, kde o necelý rok později spáchal Hitler se svou manželkou sebevraždu. Prohlédněte si fotografie, které byly dlouhá léta skryté před veřejností.

Význačný nacista Fegelein byl známý sukničkář, ale svatba s Gretlou byla politicky a mocensky motivovaná. Sestra nevěsty, Eva Braunová, která svatbu pořádala, byla tehdy milenkou (později pár dní i manželkou) samotného Hitlera. Proto se do Salzburku sjelo mnoho nacistických pohlavárů. Oslava pak pokračovala ještě další dva dny na Hitlerově Orlím hnízdě Berghof (asi 30 kilometrů jižně od Salzburku).

Některé fotografie Hitlera ze svatební večeře se objevily rok po druhé světové války v britském časopise Picture Post Magazine. Jejich další sadu teď nabídla k prodeji za nevelkou sumu (400 liber) anglická aukční síň Marlow´s.

Ženich Hermann Fegelein byl zastřelen 29. dubna 1945 v Hitlerově bunkru, poté, co byl zadržen, když chtěl uprchnout z Berlína. Jedna ze spekulací hovořila o tom, že ho zastřelil sám Hitler, ale to historici považují za málo pravděpodobné.

Nevěsta Gretla porodila dceru (dala ji jméno Eva, po své sestře) v posledních dnech druhé světové války. V roce 1954 se opět vdala a to za německého prodejce textilu. Zemřela v Bavorsku v roce 1987. Podívejte se na zajímavý dokument té doby.

Další zajímavé fotogalerie naleznete ZDE na webu Reflex.cz >>>

Autor: Daniel Baret, Reflex.cz
Video se připravuje ...