Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Smažená cola? V Americe patří mezi nejoblíbenější pochoutky!

4. listopadu 2013 | 15:00

Říká se, že v Rusku je možné cokoliv. Vypadá to ale, že toto přísloví platí stejnou měrou i pro USA. Američané totiž kašlou na alarmující statistiky o obezitě a holdují smaženému jídlu. A smaží naprosto všechno co je napadne!

Máte výčitky, protože si občas pochutnáte na smaženém řízku nebo hrsti hranolek? Pak vězte, že ve Spojených státech byste s takovým jídlem byli skoro za dietáře.

Američané totiž smažené milují a především na nejrůznějších festivalech a poutích se oddávají skutečným gastronomickým orgiím. Smaží prakticky cokoliv je napadne, od masa až po ovoce.

My vám proto přinášíme čtyři skutečně nejabsurdnější smažená jídla, která jsou ostudou kulinářského světa.

1. Smažené máslo

smažené máslo
Autor: instagram.com
Napadlo by vás vzít máslo s 82% tuku, obalit ho v těstíčku a usmažit ve fritovacím hrnci? Pokud se vám při té představě dělá nevolno, pak rozhodně nejezděte do Texasu. Tamější rodák Abel Gonzales se totiž jednoho dne rozhodl, že už ho nebaví dělat programátora a dal se na vaření. A vymyslel tuto "pochoutku" která se brzy stala nejpopulárnější svačinkou texasanů.

2. Smažená cola

smažená cola
Autor: instagram.com
I u druhé speciality zůstaneme v Texasu, který je zřejmě kolébkou všech podivných smažených věcí. Smažená cola? Žádný problém! Základem tohoto skutečně odporného dezertu, který se servíruje s jistotou žlučníkového záchvatu, je koblihové těsto s notnou dávkou coly. To se vytvaruje do kuliček, usmaží, obalí v cukru a skořici, zalije colovým sirupem a ozdobí kopcem šlehačky s koktejlovou třešní. Co se k tomu dá dodat?

3. Smažený hamburger

smažený hamburger
Autor: instagram.com
Skoro to vypadá, jako by se americká bistra předháněla v nápadech o největší kulinářský nesmysl. Žhavým favoritem na toto prvenství by byl bezpochyby smažený hamburger. Jenomže není to jen tak obyčejný hamburger.

"Houska" do které je obsah vložený totiž není pečivo, ale oblíbené makarony se sýrem, obalené v trojobalu a osmažené. Mezi ně servírujte mleté hovězí, sýr, slaninu, trochu zeleniny a další pořádnou dávku makaronů se sýrem. Proboha, proč?

4. Smažená zmrzlina

smažená zmrzlina
Autor: instagram.com
Ve světle másla a hamburgerů vypadá smažená zmrzlina jako poměrně nevinná pochoutka. I přes svoji vysokou kalorickou hodnotu se jí totiž nedá upřít jedna věc - kombinace ledové zmrzliny a teplé strouhanky je prostě fascinující. Základem je nepodcenit přípravu a dát obaleným kuličkám zmrzliny minimálně 10 hodin na ztuhnutí v mrazáku. Poté se ještě jednou obalí a opět se zhruba na 2 hodiny dají zmrazit. Pak už je jen rychle osmažíte a servírujete.

Autor: brig
Video se připravuje ...