Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dekor za pár kaček: Vánoce za oknem!

Vytvořte si vánoční atmosféru za oknem i na zahradě.
3. prosince 2012 | 17:00

Posedla vás předvánoční horečka a v domě už není místečko, kde by nebyla nějaká ozdoba, chvojí nebo svícen? A nezapomněli jste na zahradu? Tam je místa dost.

Originální nadílka

Dárky pod stromkem má kdekdo. Ale co si tentokrát udělat netradiční nadílku pod širým nebem? Balíčky se budou dokonale vyjímat na robustním trakaři. Aby se jim nic nestalo, udělejte jim bezpečné hnízdo z měkkého chvojí.

Sněhulák dveřníkem

Zahalit vchod do vánočního hávu nemusí stát majlant. Stačí, když se urodí sníh a hlavní roli v adventní podívané převezme typický sněhulák.

...
Autor: profimedia.cz

Nesmí mu chybět štramácký klobouk, šála a metla. Pak stačí na okenní truhlíky se zimní výzdobou připíchnout velké červené stuhy a dojem bude dokonalý!

Co s balkonem?

Nemáte velkou zahradu, ale jen malý balkon? Jako výstavní pultík bohatě poslouží barevná dřevěná židle. Bude na ní dost místa na všechno, co se vám líbí. Chvojí nastlané na dlažbu dodá vánočnímu obrazu punc dokonalosti.

Ministromek
...
Autor: profimedia.cz

Kde je psáno, že má mít rodina jen jeden vánoční stromek? Klidně můžete mít jeden velký doma a další malý venku. A nemusí být drahý! Zkuste dát do venkovních nádob malé nálety, které by jinak přišly nazmar.

S vůní moře
...
Autor: profimedia.cz

Venkovní světýlka nemusí být jen na elektriku. Krásná lucerna vznikne i z obyčejné zavařovací sklenice. Na nasypané mušličky z letní dovolené nebo oblázky posaďte čajovou svíčku a závěs uvažte z lýkového provázku.

Vánoční piknik?

Už i u nás se najdou rodiny, které mrazu a sněhu navzdory na Štědrý večer večeří pod širým nebem. Pokud máte i vy odvahu, můžete si slavnostní stůl a židle vyzdobit už teď.

Jen před vlastním servírováním dobře rozvažte, který porcelán a skleničky takové stolování zvládnou a které se pro to vůbec nehodí.

Autor: toma
Video se připravuje ...