Budete potřebovat:
200 g quinoy
2 zralá (ale tvrdá) avokáda
150 g sýru feta
1 citron
100 g salátu - ideálně mix
1 sušená chilli paprička
1 špetka sušeného oregana
extra panenský olivový olej
1 špetka soli
1 špetka čerstvě namletého barevného pepře
Postup:
1. Nastavte na troubě režim grilu a předehřejte ji na 200 °C.
2. Uvařte quinou dle návodu na obalu.
3. Tvrdší avokádo oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky. Fetu natrhejte na kousky a přidejte k avokádu. Do misky vymačkejte citronovou šťávu, nadrolte do misky chilli papričku, přidejte oregano, osolte a opepřete. Zakapejte olivovým olejem a vše dobře promíchejte.
4. Směs dejte do malého pekáčku a vložte do trouby. Grilujte přibližně 5 minut, až je vše lehce zlatavé. Během grilování nezapomeňte směs promíchat.
5. Uvařenou quinou zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete.
6. Grilovanou fetu spolu s avokádem, salátem a quinoou dejte na servírovací talíř, zlehka promíchejte a ihned servírujte.
Obtížnost: jednoduché
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 30 minut
Doba celkem: 1 hodina 30 minut
Teplota přípravy: 140°C