Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Když vaří táta: Vynikající salát z grilovaného avokáda, fety a quinoy

Netradiční salát à la Latinská Amerika zachutná všem.
5. listopadu 2012 | 11:30

Zdravý a nevšední salát podle šéfkuchaře Martina Polačka si teď můžete doma připravit i vy. Listový salát à la Latinská Amerika doplňuje grilované avokádo, pálivé papričky a sýr.

Budete potřebovat:

200 g quinoy
2 zralá (ale tvrdá) avokáda
150 g sýru feta
1 citron
100 g salátu - ideálně mix
1 sušená chilli paprička
1 špetka sušeného oregana
extra panenský olivový olej
1 špetka soli
1 špetka čerstvě namletého barevného pepře

Postup:

1. Nastavte na troubě režim grilu a předehřejte ji na 200 °C.

2. Uvařte quinou dle návodu na obalu.

3. Tvrdší avokádo oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky. Fetu natrhejte na kousky a přidejte k avokádu. Do misky vymačkejte citronovou šťávu, nadrolte do misky chilli papričku, přidejte oregano, osolte a opepřete. Zakapejte olivovým olejem a vše dobře promíchejte.

4. Směs dejte do malého pekáčku a vložte do trouby. Grilujte přibližně 5 minut, až je vše lehce zlatavé. Během grilování nezapomeňte směs promíchat.

5. Uvařenou quinou zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete.

6. Grilovanou fetu spolu s avokádem, salátem a quinoou dejte na servírovací talíř, zlehka promíchejte a ihned servírujte.

Obtížnost: jednoduché
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 30 minut
Doba celkem: 1 hodina 30 minut
Teplota přípravy: 140°C

Autor: připravila: lena
Video se připravuje ...