Letní variace
Suroviny:
75 g zelených oliv
75 g černých oliv
50 g chleba nakrájeného na kostky
¼ červené cibule
100 g zrajícího sýra
5 cherry rajčátek
lístky bazalky
trochu olivového oleje
Postup:
V misce smícháme zelené a černé olivy, přidáme nasekanou cibuli, půlky cherry rajčátek, sýr, natrhané lístky bazalky a chleba, který pokapeme trochou olivového oleje. Směs lehce promícháme a necháme chvilku rozležet.
Proč jíst olivy
Olivy jsou skvělou jižanskou pochoutkou
Autor: profimedia.cz
|
Pro slavnostní příležitost
Suroviny:
75 g zelených oliv
75 g černých oliv
100 g uzeného lososa
50 g opečeného toustového chleba
kapary
pomeranč
čerstvý kopr
trochu olivového oleje
Postup:
V misce promícháme olivy, přidáme kousky lososa a na kostky pokrájený toustový chleba. Pomeranč oloupeme, pokrájíme na kousky a spolu s kapary a nasekaným koprem vsypeme do salátu. Nakonec vše zalijeme troškou olivového oleje, promícháme a necháme chvíli odpočinout, aby se chutě propojily.
Sladké snění
Suroviny:
150 g černých oliv
75 g bílé čokolády
trochu čerstvého tymiánu
lžička růžového pepře
Postup:
Čokoládu nasekáme na menší kousky a smícháme s olivami. Do směsi přidáme nadrobno pokrájenou nať tymiánu a vše posypeme růžovým pepřem.