Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V Paříži spojili čokoládu s módou

16. října 2009 | 05:01

Večerní šaty vyzdobené čokoládovými destičkami a plisovaným marcipánem předvedla francouzská herečka Marie Fugain v rámci 15. ročníku mezinárodního veletrhu čokoládových výrobků, který se koná na jihu Paříže.

Herečka se při tom navíc ovívala vějíři z černé čokolády. Říši bílé čokolády zastoupil klobouk připomínající kuchařskou čepici, s nímž se ukázala televizní moderátorka Valerie Damidot. A herečka Armelle Lesniak zapózovala nahá u čokoládových stromů!


Francouzi se zkrátka rozhodli svůj letošní čokoládový veletrh pojmout skutečně velkolepě. Vidět a ochutnat zde můžete také dobroty z Německa, Belgie nebo Španělska, zvláštní pavilon mají Švýcarsko a Itálie. Významné místo na veletrhu patří i nejvýznamnějším zemím produkujícím kakao, tedy Brazílii, Madagaskaru nebo Venezuele.

Zřejmě nejobdivobanějším artefaktem veletrhu je dekorace z čokoládových stromů navozujícími atmosféru jako z Manetova slavného obrazu Snídaně v trávě.

Herečka Armelle Lesniak zapózovala nahá u čokoládových stromů.
Autor: ČTK


Předpremiéru zde má i putovní historická výstava Choco-Story, která seznamuje zájemce s 4000 let starými dějinami kakaa a údajně přináší odpovědi na všechny otázky týkající se čokolády. Choco-Story je v současnosti k vidění i v Praze.

Autor: ČTK, brum
Video se připravuje ...