Budete potřebovat:
100 g hladké mouky
25 g kakaového prášku
6 g sušeného droždí
špetku soli
1 lžíci cukru
40 g nastrouhané čokolády
2 vejce
3 lžíce vlažného mléka
4 lžíce rozpuštěného másla
na sirup:
4 lžíce medu
2 lžíce vody
4 lžíce rumu
Postup:
Mouku a kakaový prášek prosejte do nahřáté mísy. Vmíchejte sušené droždí, špetku soli, cukr a nastrouhanou čokoládu. Vejce rozšlehejte, přidejte mléko máslo a ještě chvíli šlehejte.
Do mouky udělejte důlek a nalijte do něj směs s vejci. Těsto zpracovávejte asi 10 minut elektrickým hnětačem. Rozdělte je do formiček. Formičky dejte na plech a přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte kynout. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Suroviny na přípravu sirupu zahřívejte v rendlíku. Bábovičky vyklopte na mřížku, pokapejte je sirupem a nechte 2 hodiny stát, aby se sirup vsákl. Středy vyplňte šlehačkou.
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/cokolada-dezert-cokoladovy-crop/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/409867.jpg?v=0&st=o2uOXnVtpf8FjO4N1hncVjJAfdFo5lsXPRX6s8w0p74&ts=1600812000&e=0)