Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velká astro dieta: Zhubněte podle znamení zvěrokruhu!

  • Zhubněte podle znamení zvěrokruhu
    8. února 2014 | 06:00

    Dali jste si novoroční předsevzetí, že shodíte nějaké to kilo a vůbec se vám to nedaří? Možná jste to jen vzali za špatný konec. Zkuste na to jít tentokrát podle svého astrologického znamení a uvidíte, že výsledky se brzy dostaví!

  • Beran (21.3. - 19.4.)

    beran
    Autor: Shutterstock.com
    Lidé narození ve znamení Berana jsou netrpěliví, a to platí i pro diety. Rychle ztratíte zájem, pokud vám to nevychází tak, jak jste si představovali. Při jídle je důležité abyste pomalu žvýkali a jedli pomalu a s rozvahou.

    Alfou a omegou Berana je sport. Od přírody jste aktivní, soutěživí a plní energie. Také jste však spíš individualisté než týmoví hráči. Protože jste orientovaní na výsledky, bude vás nejspíš bavit kardio trénink. Na běžeckém pásu nebo na hodině spinningu můžete trhat svoje vlastní rekordy bez omezení. Vnitřní agresi zase skvěle vybijete na lekcích kickboxu.

    Vhodným jídlem je pro vás hodně zeleniny – např. špenát, celer, hlávkový salát, okurka, fazole. Z mas drůbeží a rybí, doporučenou přílohou jsou brambory.

  • Býk (20.4. - 20.5.)

    býk
    Autor: Shutterstock.com
    Býci jsou z hlediska nadváhy tím nejohroženějším znamením. Jste charakterističtí svou pohodovostí, klidem a hlavně smyslností. Nejviditelněji se to projevuje ve vaší oblibě dobrého jídla a pití, pohodlí a vychutnávání si života obecně, což mnohdy zbožňujete nade vše. To se samozřejmě ale také musí projevit na vaší postavě. 

    Býci v mládí mnohdy oplývají krásou, s přibývajícím věkem si však povolují více a více, důsledkem čehož se obvykle zakulacují.

    Vhodnými jídly jsou pro vás ta, která nemají přemíru tuků, cukrů, ale dá se jich sníst větší množství. Samozřejmě veškerá zelenina a ovoce, drůbež, rýže, luštěniny, oves a jídla makrobiotického charakteru.

  • Blíženci (21.5.- 20.6.)

    blíženci
    Autor: Shutterstock.com
    Blíženci obvykle problémy s nadváhou nemají. Jsou ovládáni protiklady. Typický je pro vás neustálý pohyb, ať už myšlenkový nebo ten skutečný. Rychle myslíte, rychle se rozhodujete, rychle se pohybujete.

    Nemáte na nic čas, jste nedochvilní, do všeho se pouštíte s nadšením, ale málokdy něco dokončíte. Charakterizuje vás tak jistá povrchnost. Je pro vás takřka nemožné držet nějakou dobu dietu, dodržet cvičební režim, či být chvíli v klidu. Baví vás všechno, avšak u ničeho obvykle nevydržíte. Pro mnohé se nadchnete, máloco ale dotáhnete do konce. Nesnášíte rutinu, dráždí vás řád. Možná i díky tomu vám sklony k obezitě moc nehrozí.

    Vhodnými jídly jsou pro vás všechna lehká, snadno stravitelná jídla, která nezatěžují organismus. Jídelníček musí být pestrý a pokud možno by se jídla neměla moc opakovat. To by vám přineslo stres.

  • Rak (21.6. - 22.7.)

    rak
    Autor: Shutterstock.com
    Raci velmi trpí náladovostí, přecitlivělostí a sklonem k obavám. Často bývají melancholičtí, se sklony k plačtivosti, výčitkám a emočnímu zahlcování ostatních svými problémy. Právě proto snadno podléháte záchvatovitému přejídání. Většina lidí je překvapená, co všechno je schopen i velmi štíhlý rak spořádat. Je to dáno osobnostní přecitlivostí, kdy právě tito lidé ve stresu a smutku hledají útěchu v jídle.

    Pokud jsou citově zraněni, což bývají často, stahují se do své ulity. Hlavní je pro ně něha a fyzický kontakt. Rak bytostně potřebuje lásku a doteky. Emoce a jejich prožívání jsou pro Raky nutnou potravou a citová nevyváženost u nich vede k nervovým a zejména žaludečním problémům. Stres a nervozita se u nich projevuje právě v oblasti žaludku. Tato disharmonie často způsobuje hubenost, ale i sklon k záchvatovitému přejídání, což pak může vést k tloušťce.

    Vhodným jídlem je pro vás libové maso, ryby, kuřecí maso,  zelenina, ovoce, rýže natural, zkrátka veškerá lehká a žaludek nezatěžující strava.

  • Lev (23.7. - 22.8.)

    lev
    Autor: Shutterstock.com
    Lvi sklony ke tloustnutí nemají, pokud se cítí naplnění, spokojení s tvůrčí činností, jestliže mají zajímavou práci a jsou ponořeni do péče o děti, nebo jsou-li zamilovaní. Jste hrdí, maličko marniví a potrpíte si na obdiv okolí, proto vás baví na své postavě pracovat.

    Ale životem nespokojená Lvice může začít hledat lék na štěstí v jídle. Jako Lvice jste vybíravé a potřebujete lepší potraviny a také si potřebujete ujasnit, nakolik je pro vás která potravina chutná. S výběrem diety zpravidla problém nemáte. Ideální je dieta založená na žlutých nebo oranžových plodech. Zlepšení postavy pak na sebe nenechá dlouho čekat. Jako ohnivé znamení budete muset stejně jako Beranky trochu omezit snídaně, ale nevynechat úplně. Nejvíce jídla smíte sníst do 14 hodin.

    Vhodná jsou pro vás všechna jednoduchá, neokázalá jídla, s převahou ovoce a zeleniny. Drůbež bez kůže, ryby, hovězí maso, celozrnné pečivo a těstoviny.

  • Panna (23.8. - 22.9.)

    panna
    Autor: Shutterstock.com
    Praktické, kritické a na detail zaměřené znamení Panny obvykle moc problémů s tloušťkou nemívá.

    Veškerý neklid, obavy a prudké změny psychiky se ale negativně odrazí na vašem zdraví a mohou tedy negativně působit i na stravování a tloustnutí. Je nezbytné, abyste v době jídla měli dobrou náladu, jinak se jídlo obrátí v jed. Budete potřebovat zapracovat na svém jídelníčku. Dobrým stimulem pro boj s nadbytečnými kilogramy by mohla být touha líbit se sama sobě. Abyste si udržela správnou váhu, měly byste se v průběhu celého dne stravovat rovnoměrně.

    Vhodná jsou pro vás pestrá jídla s převahou zeleniny, vlákniny a střeva čistících a nezanášejících látek. Vhodná jsou dietní masa, obilné klíčky, rýže. Panny mají rády střídmost a nevadí jim, když se jejich jídla opakují.

  • Váhy (23.9. - 21.10.)

    váhy
    Autor: Shutterstock.com
    Lidé narození ve znamení Vah milují a neustále hledají rovnováhu a snaží se ji všude nastolovat. Můžeme mezi nimi nalézt nejvíc makrobiotiků a vegetariánů.

    Právě tím, že pořád hledáte rovnováhu a harmonii, tak se neustále pohybujete v prostoru protikladů. Tím, že se soustředíte na jednu věc a vzápětí na jinou se často dostáváte do rozporuplných stavů. Rádi to přeháníte a to i v jídle. Často se tak nevyhnete sklonům k obezitě nebo k cukrovce. Špatně se vám říká ne. Problémy s hmotností můžete mít i kvůli lásce ke kulinářství. Pokud je jídlo kulturní zážitek, máte problém.

    Vhodná jsou pro vás všechna vyvážená jídla s převahou ovoce a zeleniny. Masa rybí, kuřecí, vepřové, brambory, rýže.

  • Štír (22.10. - 21.11.)

    štír
    Autor: Shutterstock.com
    Znamení Štíra je velmi nevyzpytatelné a těžko předvídatelné. Je to znamení plné protikladů a skrytých vášní. Jste odvážní, sebevědomí a rádi hledáte nové výzvy. Na jedné straně jste chladní, tvrdí, asketičtí a na straně druhé smyslní, náruživí a na doraz vše prožívající. Svým vášním dovedete propadat až do sebezničení, stejně jako dokážete rychle regenerovat.

    Vaším velkým nešvarem je přejídání. Raději prasknete, než abyste nechali něco na talíř. Vybírejte si jídla a dopřávejte tělu to, co si zaslouží. Potřebuje tvrdý režim, který vás bude tlačit až nad vaše hranice. Pokud ho máte, pak dosáhnete všeho, co si usmyslíte. Bez režimu jste ale naprosto ztraceni.

    Těžká jídla, která máte v oblibě, bude dobré obohatit o notnou dávku zeleniny – např. ředkvička, cibule, netučná masa, nejlépe ryby, kuřecí atd.

  • Střelec (22.11 - 21.12.)

    střelec
    Autor: Shutterstock.com
    Optimistické a přímočaré znamení Střelce si moc problémů s tloušťkou či hubeností obvykle nedělá. Prostě berete věci tak jak jsou, a když se vám něco nelíbí, tak se s vírou a pozitivním přístupem vrhnete do aktivit, kterými se to pokusíte změnit.

    Na jídlo často nemáte jednoduše čas. Obvykle se stravujete rychle a nezdravě. Když vám jídlo chutná, vždy si přidáte. Když není čas, je po ruce fastfood. Zastavte se a vychutnejte si kvalitní a nutričně vyvážené jídlo. Zkuste pro začátek jíst pětkrát denně a hlavně dbejte na snídani a vydatný oběd. Při pravidelném stravování už vás večer nepřepadne vlčí hlad. Své tělo byste měli pravidelně detoxikovat např. zeleninovou šťávou z mrkve či červené řepy.

    Vhodné jsou pro vás všechny potraviny stimulující a čistící játra. Ideální je pro vás orientální strava, která obsahuje hodně ryb, ořechů, semínek a rýže.

  • Kozoroh (22.12. - 19.1.)

    kozoroh
    Autor: Shutterstock.com
    Kozorozi jsou mistři sebekázně. Změny nejsou nic pro vás, zato jste velmi soustředění a trpěliví. Dokážete se naplno soustředit na svůj cíl, pokud si něco umanete, obvykle toho dosáhnete.

    Kozorozi se potýkají spíše s problémem jak ztloustnout, než zhubnout. Ale jestliže přece jen máte problém s nadváhou, stačí se zaměřit na pohyb a pravidelný jídelníček. Při dietě se musíte hodně hýbat, jinak svůj metabolismus nenastartujete. Vybírejte sport, který vám nezničí klouby. Vrhněte se na plavání a chůzi.

    Vhodná je pro vás pestrá strava s převahou ovoce a zeleniny v kombinaci s kuřecím masem, vejcem, těstovinami a rýží. Vhodné jsou polévky.

  • Vodnář (20.1. - 18.2.)

    vodnář
    Autor: Shutterstock.com
    Vodnáři jsou individualisté, kteří pohrdají trendy a milují všechno nové a netradiční. Nesnášíte svazující pravidla a nudu.

    Jste rebel, který si rád dopřává, a proto je pro vás těžké držet jakékoliv diety. Pokud se tedy rozhodnete pro hubnutí, budou vám vyhovovat jiné metody, než ty obvyklé. Rádi experimentujete a nacházíte jiné cesty. Problém ale máte s dodržováním řádu a rutiny. Podle hvězd můžete „experimentovat" s exotickými dietami a zabývat se novými nebo netradičními druhy sportů.

    Vhodná je pro vás makrobiotická strava, přednost by měla mít listová zelenina, ryby, kuřecí maso, vejce, rýže, brambory, jídla obsahující zejména zklidňující vitamín B.

  • Ryby (19.2. - 20.3.)

    ryby
    Autor: Shutterstock.com
    Idealistické, vnímavé a někdy až přecitlivělé Ryby k tloušťce a tloustnutí díky svému naturelu sklon mají, i proto, že na sebe přebírají problémy druhých a ty léčí přejídáním.

    Jakýkoliv vnitřní neklid nebo rozrušení se negativně odrazí na vaší konstituci a může zapůsobit na stravování a vést k nadváze. Jídlo je pro vás nejlepším lékem na depresi a stres. Potřebujete pozvolný až relaxační režim, kde nevydáte tolik energie. Pak budete v pohodě a i hubnutí vám půjde lehčeji. Pokud máte nějaké trápení, nedělejte hned nálet na ledničku, místo toho si dejte sušené ovoce nebo kousek kvalitní hořké čokolády.

    Vhodné jsou pro vás bohaté zeleninové saláty, z masa pak plody moře a ryby, kuřecí, hovězí. Vaše jídlo by mělo mít dostatek vlákniny. Nezapomínejte na hodně ovoce, včetně sušeného, dopřávejte si zeleninu, rýži atd.

Klíčová slova:  horoskopy, hubnutí