Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Čínský horoskop pro rok 2011: Vepř

Jedinci narozeni v roku Vepře čeká láska, zábava, vášeň a tvořivost.
10. ledna 2011 | 17:00

Co vás čeká v dalším roce podle tradičního a osvědčeného zvěrokruhu starých Číňanů? Na co byste se měla zaměřit a čemu vyvarovat? Podle čínského horoskopu vstupujeme do roku Zajíce, který začíná 3. 2. 2011 a skončí 23. 1. 2012.

Vepř

Ročníky: 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Obecná charakteristika

Vepř je upřímné a pravdomluvné znamení. Jak se říká, co na srdci, to na jazyku. Rád lidem říká do očí a bez obalu, co si myslí. Lidé narození v roce Vepře dokáží ostatní velmi dobře motivovat  k překonávání vlastních hranic. Vepř rád povzbuzuje, někdy jako zarytý sportovní fanoušek nebo roztleskávačka. Rozhodně se Vepři nedají upřít pedagogické a trenérské vlohy, bývá zastáncem různých filozofických směrů, někteří Vepři mají blízko k náboženství. V životě mají velmi vzdálené nebo daleké cíle, chtějí nadprůměr, překonat se.

Vepř patří k zarytým zastáncům spravedlnosti a s ničím si nedělá moc hlavu, je na něm znát jakási bezstarostnost. Většinou napřed zvažuje závažnost problému, a ty méně podstatné jej nezajímají, přechází je bez mrknutí oka. Často má v mládí hluboko do kapsy, ale s postupem věku se tato situace pomalu zlepšuje. Pracovně patří mezi dříče. Je mu vlastní jakási přirozená nadřazenost, někdy se může zdát, jako by druhé přehlížel, což bývá důsledek „opojení“ dálkami nebo soustředěním se na vzdálené cíle. Má rád přírodu, otevřený prostor, daleké cesty a sport. Jeho myšlení je zaměřené na jeden cíl, což je opačné než u Hada nebo Opice, jeho názory mohou být dogmatické. Má rád humor a dokáže pobavit. Musí dávat pozor na to, co slibuje, a jak se tyto sliby naplňují.

Ke komu se hodí?

Přirozeným protějškem Vepře je znamení na protější straně zvěrokruhu, a tím je Had. S ním se doplňuje. U Hada najde vždy pohled na věci a situace z opačné strany. Spolu uvidí rub i líc téže mince. Harmonická spojení najde ve znameních podobného temperamentu, a tím je Koza a Zajíc.Tato znamení si spolu porozumí velmi rychle, dalo by se říct, že si „čtou“ myšlenky, neváhají spolu cokoliv podniknout.

Příliš mnoho rozdílů vyplave na povrch se spojení s Tygrem a Opicí, nicméně tato znamení se vzájemně vychovávají. V pracovních věcech bude Vepřovi dobrým kolegou Drak. Zvláštní přitažlivost a vzájemné spiklenectví zažije Vepř ve spojení s citlivým Koněm. Oporou si bude s lidmi narozenými v roce Krysy a Psa. Dlouhodobější přátelství a kamarádství nalezne zpravidla ve společnosti Buvola a Kohouta.

Rok 2011

Jaký má být pro Vepře? Hlavním tématem tohoto roku je vášeň, tvořivost, láska, hry, zábava, koníčky, erotika a spekulace. Tedy rok příznivý pro chození a namlouvání, vlastní podnikání, a také se o své přihlásí děti. V těchto oblastech budou i v následujících letech Vepři poznávat novinky a zažijí nečekaná překvapení. Dále pokračuje období, kdy se Vepři soustředí i na své přátele, mezi kterými probíhá jakési dělení, třídění, Vepři poznávají, kdo je jejich skutečný přítel, a kdo nikoliv. Možná si již nějakou dobu kladou otázku, jak naložit se svobodou, s volným časem, možná i pociťují strach ze samoty, nebo je omezují koníčky a vášně jejich partnerů. Toto napětí se jim podaří „rozpustit“ ve všem, co je blízké jejich srdci.  Zřejmě budou brát i méně ohledů na ostatní, a svůj osud si zařídí naprosto sami, aniž by se spoléhali na jinou podporu. V lásce tedy mají  „zelenou“,  a to hlavně v první části roku, dále bude i příznivý listopad.

V rodinných vztazích se dají očekávat zásadnější změny, rodina a někdy i rodič v budoucí době zaujmou jakousi nadřazenou pozici, to znamená, že velmi zaměstnají mysl Vepřů. Rodina se stane i předmětem určitého snění, nostalgie, možná se bude více Vepřů zajímat o historii Atlantidy. Budou se snažit udělat z rodiny ostrov  nad hladinou, posílit rodinné finance. Příznivěji pro rodinné záležitosti vyhlíží druhá polovina roku.

S pracovním nadšením se až do léta nedá příliš počítat, pokud Vepři nepracují ve své vlastní firmě nebo podniku. V zaměstnání bude lepší situace od letních měsíců dále. Nicméně tento rok by měl být k Vepřům štědrý v nabídkách pracovních příležitostí.

Finance může tu a tam vylepšit nějaká výhra a dobrý obchod, jinak z pracovní činnosti si Vepři více peněz odnesou až v druhé části roku. Nesmí však zůstat pasivní, a je zapotřebí nechat plody své práce řádně dozrát, tedy nesklízet předčasně. Vepři během tohoto roku stále směřují k svému cíli a nic je nezastaví, mají vrozenou „dálkovou navigaci“, která je jako maják na moři dovede do přístavu.

Autor: Milan Fošnár, duš, KNbr