Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čínský horoskop pro rok 2011: Kohout

Pro Kohouty budou v následujícícm roce nejdůležitější vztahy v rodině.
10. ledna 2011 | 15:06

Co vás čeká v dalším roce podle tradičního a osvědčeného zvěrokruhu starých Číňanů? Na co byste se měla zaměřit a čemu vyvarovat? Podle čínského horoskopu vstupujeme do roku Zajíce, který začíná 3. 2. 2011 a skončí 23. 1. 2012.

Kohout

Ročníky: 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

Obecná charakteristika

Kohout je nesmírně hrdý a někdy i panovačný. Má také silně vyvinutý smysl pro spravedlnost. Dokáže najít potravu i v nejtvrdších podmínkách, Číňané o Kohoutovi říkají, že i na udusaném dvorku dokáže najít zlato. Lidé narození v roce Kohouta bývají pohostinní, taktní, družní a zdvořilí. Mají estetické cítění a smysl pro fair play. Kohout se nejlépe uplatňuje v roli diplomata, smírce, nebo v jakékoli práci s lidmi. Dokáže ovlivnit veřejné mínění, získat svou přesvědčivostí ostatní, a změnit jejich smýšlení.

Má užitek z ostatních lidí, vede zpravidla veselý život, svého partnera rád zahrnuje city, ale dovede být i přísný. Ačkoliv je hrdý a někdy panovačný, má rád mír  a nadevše potřebuje kolem sebe cítit harmonii, soulad energií a barev. Není rád sám, nesnáší, když má pocit, že je nechtěný, nebo nezapojený do společnosti, vadí mu místa bez kultury a hrubé odříkání, nejčastěji bývá intelektuálního založení. Má rád vyváženost, ve vztahu se dokáže těšit z partnera.Kohout je tedy znamení zaměřené na vztahy a rovnost, takový „soudce z lidu“.

Ke komu se hodí?

Jeho přirozený protějšek je dobromyslný Zajíc na opačně straně zvěrokruhu. V tomto vztahu bude zapotřebí, aby každý trochu slevil z osobních zájmů, tato znamení se od sebe vzájemně učí. Jeden má většinou to, co druhému schází. Intelektuální spřízněnost, podobné zájmy i vzájemné zalíbení najde Kohout u mírného Buvola a chytrého Hada. Krysa a Kůň budou spíše zatěžkávat nervovou soustavu Kohouta, napomohou mu prohloubit jeho diplomatické schopnosti, ale díky nim Kohout pochopí, že i trpělivost má své meze.

S Tygrem bude dobře snášet pracovní povinnosti, porozumí si s ním i ve zdravotních otázkách, je to znamení se kterým může důkladně probrat své plány a utříbit si myšlenky. Dobrým zpovědníkem je i Drak, který má pro Kohouta zvláštní charisma i přitažlivost. Vůči Drakovi může Kohout zpočátku cítit i odpor, ale zároveň vzrušení a neklid, které jej přitahují. Sousední znamení Pes a Opice jsou Kohoutovi spolužáci ze školních lavic, zároveň kamarádi do deště, u kterých najde podporu a oporu.  Dlouhodobé přátelství a kamarádství Kohout často navazuje s Kozou a Vepřem.

Rok 2011

Jaký má být pro Kohouta? Je to rok, kdy si Kohoutí naturel i jeho poslání přijdou na své, protože nejdůležitější v následujícím období budou vztahy, spolky i širší veřejnost. Nejde tedy jen o partnerské vztahy typu manželství, ale vztahy jakékoliv, které můžeme mít například se svými společníky v podnikání. Manželství a dlouhodobé vztahy budou nicméně rovněž důležité, protože v této oblasti pro Kohouty pokračuje období, kdy mají šanci dát je do pořádku. Je tedy velmi pravděpodobné, že vizitkáře a databáze kontaktů se během tohoto roku značně rozšíří, rovněž Kohouti budou velmi vyhledávanými společníky.

V lásce mají tedy velmi příznivé období, a co je potěšující, u Kohoutů, kteří velmi dlouhou dobu, což jsou řádky let, pociťovali jaksi neutěšený stav na úrovni chození - namlouvání- erotika, mají šanci rozloučit se s určitou stagnací i platonickými láskami. Postupně vymizí i idealizace některých potencionálních partnerů. Svoji situaci během roku uvidí „jinýma očima“, tudíž mnohem reálněji a střízlivěji. Velmi příznivě vyhlíží období srpen až říjen. Rodina i určité starosti spojené s bydlením jsou pro Kohouty v posledních letech jakési břemeno, zátěž, která je vlastně nutí k tomu, aby dali do pořádku své vztahy. Kohouti by se neměli bát radikálních a velmi zásadních změn, pokud se jedná rodinu, rodinné zázemí i bydlení. Jak se říká, „na hrubý pytel, hrubá záplata.“  Od konce léta by měla být situace pro rodinné vztahy příznivější.

V povolání by si měli Kohouti sáhnou na práci, o které snili, ale v plné míře si ji budou vychutnávat až od roku 2012. Kohouti, kteří se před lety rozhodli živit se vlastním podnikáním, a doposud nejsou veřejnosti dostatečně známí, pocítí během toho roku změnu. Jejich firmy i služby budou v okolí velmi prodiskutovávané a jak se říká, dostanou na oči ostatním. Finance Kohoutů během roku 2011 by z velké části měly zůstat podobné jako minulý rok, s tím, že první polovina roku naznačuje vylepšení. Jde o to „nastavit“ příjem - výdej, protože Kohouti na svých bedrech nesou finančně velká břemena. Peníze velmi úzce souvisí s tím, jak si Kohouti zařídí bydelní.

Autor: Milan Fošnár, duš, KNbr