Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čínský horoskop pro rok 2011: Tygr

V roce 2011 pro Tygry bude příznivý čas si vydělat slušné peníze a zlepšit si tak svoji finanční situaci.
10. ledna 2011 | 11:31

Co vás čeká v dalším roce podle tradičního a osvědčeného zvěrokruhu starých Číňanů? Na co byste se měla zaměřit a čemu vyvarovat? Podle čínského horoskopu vstupujeme do roku Zajíce, který začíná 3. 2. 2011 a skončí 23. 1. 2012.



Tygr

Ročníky: 1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Obecná charakteristika

Nejvýraznější vlastnost, která se snoubí s Tygrem, je odvaha. Tygr má přirozený respekt. Jeho síla spočívá hlavně v silných emocích. Je obětavá, vnímavá, oduševnělá a sympatická povaha s bohatou představivostí. Má sklon se rozdávat a ochraňovat. Svým způsobem je hotový samaritán. Snaží se nenápadně a skromně pomáhat ostatním. Nemusí být středem pozornosti a raději zůstává skrytý v zákulisí dění. Je to nenucený a pohodový společník, který je i citlivý. Zajímá se o záhadné a tajuplné věci, vyžívá se v hudbě a umění, má cit pro právo a spravedlnost. Někdy může být až příliš soucitný a snadno zneužitelný.

Ke svému štěstí vcelku nic moc nepotřebuje. Nachází krásu v jednoduchých věcech, stačí mu mít vznešený pocit, má rád mystická dobrodružství, citlivé přátele, klid a mír. Vadí mu nedostatek jemnosti, nesnesitelný hluk, když je špatně pochopený, nebo pokud nemá dostatek inspirace. Pro jeho citlivou povahu je vhodné, aby pravidelně trávil jistou dobu v odloučení. Dokáže vydat mnoho síly najednou, a tak potřebuje i intenzivní odpočinek. Říká se, že v přírodě spí tygr až osmnáct hodin denně a devadesát procent pokusů o úlovek mu nevyjde. Tygr se vrhá do všeho po hlavě a v podřízeném postavení reptá.

Ke komu se hodí?

V citech si bude rozumět s Koněm a Psem. Člověka narozeného v roce Koně může Tygr  mít tendenci rozmazlovat  a omlouvat jeho drobné prohřešky, sympatie vnímají tato znamení na první pohled. Od Psa se Tygr rád učí, rozvíjí jeho fantazii a motivuje jej k neobvyklým kouskům. Přirozeným  magnetickým protějškem pro Tygra jsou lidé narození v roce Opice, v tomto případě je pro oba ideální zhruba šestiletý věkový rozdíl. Zvědavost  Hada imponuje Tygrovi jen do určité míry, než začne narušovat jeho soukromí. S Vepřem se rovněž snese do doby, něž mu místo podaného prstu chopí celou ruku.

Krysa je pro Tygra dobrým přítelem, ráda jej zkoumá,  avšak Tygr pro ni zůstane navěky nevyřešenou hádankou. Naproti tomu Buvol  je znamením, se kterým Tygr v posledních sedmi letech tvořil zvláštní symbiózu. Přestože se tato znamení mohou vzájemně omezovat , byla v posledních letech jejich spolupráce velmi důležitá. V roce 2011 se jejich vzájemná závislost uvolní a v roce 2012 tato znamení spolu mohou být už jen dobrovolně, budou-li si to sama přát. S Kohoutem během roku 2011 bude Tygr patrně řešit vleklé spory, hvězdy jim budou nakloněny od března do konce dubna.

Rok 2011

Mezi jarem a létem Tygr najde sám sebe, bude mít příležitosti utvrdit a prohloubit svou identitu a postavení ve společnosti, jeho dobrá pověst bude na vzestupu. Zvýšenou pozornost zasluhují finance. Jednak se zlepší možnosti po výdělek a na druhé straně bude moc dodržet slovo, pokud se jedná o splácení dluhů. Stejně tak pokud jde o společný majetek, podíly a peníze , které jiní dluží Tygrovi. Bude to pro něj období, kdy nesmlouvavým přístupem dojde k vyrovnání.

Pro partnerské vztahy i lásku má být pro Tygra příznivější situace spíše až koncem roku. Jarní pokusy o příznivější změny zřejmě napřed jaksi vyšumí do ztracena, avšak jejich přání se nakonec vyplní se zpožděním, a bude otázkou, zda o to Tygři budou koncem roku ještě stát. V lásce to tedy vypadá na překážky. Nejspíš nebudou mít na stoprocent to, co chtějí.

Pracovní situace má být začátkem roku samé překvapení, a to jak v pozitivním, tak i negativním smyslu. Koncem jara by měly silné výkyvy ustoupit a situace bude postupně čím dál více stabilnější. Trvalejší úspěch a pohoda by měly opět přijít v poslední čtvrtině roku. Z kraje roku a začátkem jara si někteří uvědomí své odloučení od rodiny, ať už od původní otcovské, nebo od té, kterou sami budují.

Pro rodinné vztahy bude příznivější období v únoru a začátkem března, dále pak od poloviny května do první třetiny června. Zdá se, že pokud se objeví v rodinách vážnější problémy, budou to právě Tygři, kteří si se situací dokážou poradit, i kdyby se měli jen ujmout vůdčí nebo vyjednávací role. Není však dobré, brát si na svá bedra veškerou zátěž. Velkou tíhu z ostatních sejmou už jenom tím, že ji spravedlivě rozdělí mezi ostatní.

.

Autor: Milan Fošnár, duš, KNbr