Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čínský horoskop pro rok 2011: Buvol

Lidem narozeným v roce Buvola horoskop slbuje lepší finanční výdělky.
10. ledna 2011 | 11:15

Co vás čeká v dalším roce podle tradičního a osvědčeného zvěrokruhu starých Číňanů? Na co byste se měla zaměřit a čemu vyvarovat? Podle čínského horoskopu vstupujeme do roku Zajíce, který začíná 3. 2. 2011 a skončí 23. 1. 2012.

Buvol

Ročníky: 1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Obecná charakteristika

O Buvolovi se říká, že je mírný a silný. Lidé narození v roce buvola potřebují ke svému životu volnost a svobodu. Se svobodu umí Buvol zacházet lépe než jakékoliv jiné znamení. Jde o svobodu uvědomělou, kde si je Buvol vědom toho, že pokud ji chce mít, musí dodržovat určitá nepsaná pravidla a mít silnou vnitřní morálku. Své povinnosti je schopen plnit, aniž by jej k tomu musel někdo nutit. Dokáže jít přímou cestou k cíli a nerozptyluje se různými zastávkami.

Ačkoliv může buvol vypadat, jako že se o dění kolem sebe příliš nezajímá, opak je pravdou, zvládá za chůze pozorovat a vnímat vše, co se kolem něho děje. Buvol je dříč a zároveň vynálezce, dokáže být velmi pokrokový, ve své práci užívá moderních poznatků. Hodí se dobře na vedoucí pozice, získává snadno přirozenou autoritu. Buvol se rád liší od ostatních, což se může projevovat ve svérázném oblečení.

Má rád bratrství, demokracii a pocit sounáležitosti. Nesnáší nelidskost, dogmatismus a nenasytnost. Pro buvola se hodí lidové rčení  „lepší vrabec v hrsti než holub na střeše“. Pokud někdo omezí Buvolovi volný pohyb nebo mu naruší jeho soukromí, či se vůči němu chová dotěrně, dokáže být velmi neústupný a tvrdý. V domácnosti se chová jinak než ve společnosti, je mnohem uvolněnější a vláčnější. V lásce mohou mít jeho partneři pocit, že není příliš romantický a jde rychle k věci. V citech se neotevírá úplně, vždy si nechává něco pro sebe.

Ke komu se hodí?

Vše, co Buvolovi schází, najde u svého  přirozeného protějšku, a tím je romantická Koza, která se nachází na protější straně zvěrokruhu. Tyto znamení se spolu doplňují jako den a noc.

Dobře si porozumí s Kohoutem a Hadem, u kterých nachází intelektuální spřízněnost. Pes a Drak jsou znamení, ke kterým může Buvol pociťovat vzájemný obdiv, ale spojení nepatří k trvalým, protože tato znamení jsou pro něj příliš svazující.

Přátelství může vhodně navázat  se Zajícem a Vepřem,  s Koněm mu půjde práce od ruky. Krysa může Buvolovi ukázat správnou cestu a vytáhnut ho z malérů, ale pro normální život to není optimální partner, vždy je jeden nahoře a druhý dole, a tak se to rok co rok střídá. Totéž platí pro vztahy s Tygrem. K němu si Buvol dovolí víc, než by sám chtěl nebo měl.

Rok 2011

Bude pro Buvola příznivý pro navazování nových kontaktů, či prohloubení sousedských i sourozeneckých vztahů. Rozvoj mohou zaznamenat v oblasti vzdělání a získávání informací, mnohým se podaří složit zkoušky, získat různá oprávnění a certifikáty. Bez povšimnutí nezůstane vozový park, ať už si pořídí nové kolo, brusle nebo nový vůz, k čemuž se příležitosti naskytnou pravděpodobně z jara. Během roku se bude měnit i finanční situace, ukážou se jim nové směry a zdroje financí, které uprostřed jara mohou vypadat jako ochutnávka. Plně je začnou využívat až v roce 2012. Ti, kteří se během roku 2011  budou soudit, mají větší šance, že soudní spory dopadnou v jejich prospěch.

V lásce na Buvoly čeká pohoda a lehkost, přátelství převládá  z počátku roku. Na jaře budou přátelské vztahy jen povrchní, během roku se však prohloubí a mnohé kruhy se uzavřou. Březen a prosinec se jeví jako nejdůležitější měsíce pro lásku, velmi příznivý je však i červen a druhá polovina září. V rodinných vztazích se postupně zlepší a vystupňuje komunikace, v souvislosti s rodinou mnozí zrozenci tohoto znamení budou uvažovat o stěhování a změně bydliště.

Kolem podzimu se dá čekat určité vyrovnávání, nebo - li hledání rovnováhy, také bude ideální čas pro splácení dluhů. Nemusí jít přímo o peníze, ale i o určitou pozornost  a zúčastněnost v obou směrech. Zdá se, že koncem roku mohou rodinné vztahy způsobit i jistou vyčerpanost. Není potřeba chtít všechno hned, vyplatí se rozložit síly do delšího období.V oblasti zaměstnání pozor na sliby, zvlášť pokud máte slíbenu novou kariéru nebo místo. Čekání bude delší, než s jakým jste původně počítali. Některé Buvoly čeká jakási zvláštní pohotovost, což je čekání na okamžik, kdy budou moct realizovat všechny své schopnosti, využít svojí kvalifikace. Obecně se dá říct, že rok 2011 je pro Buvola rokem změn.

Autor: Milan Fošnár, duš, KNbr