Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pracovní horoskop: Hvědy odhalí, jaká profese vám sedí!

Jste rozený vůce, vědec nebo putičkářs
9. srpna 2010 | 09:19

Nebaví vás vaše práce a máte pocit, že máte více schopností, než jaké můžete ve své profesi uplatnit? Je to docela možné. Každé znamení zvěrokruhu je totiž jiné a hodí se na jiná povolání. Berani jsou rození novináři, Váhy jsou úspěšní doktoři a Lvi udělají kariéru v politice. Zjistěte, co se hodí právě k vám.

BERAN (21. 3. – 20. 4.)

Jací jste?
Ambiciózní, nápadití, sebevědomí a nezávislí. Můžete být někdy trochu netrpěliví, ale svou kreativitou a energií inspirujete lidi kolem. Jste přirozený vůdce.
Vhodné zaměstnání: Podívejte se po zaměstnání, které vám umožní ukázat vaši fantazii a pracovat buď samostatně, nebo jako vůdce. Berani mají často úspěch v kreativních oblastech, jako je žurnalistika, propagace, publikační činnost a reklama. Zastávají také vedoucí pozice ve vojenství nebo kriminalistice.
Úspěšní Berani: Leonardo Da Vinci, Aretha Franklin, Hans Christian Andersen, Antonín Dvořák, Petr Bezruč

BÝK (21. 4. – 21. 5.)

Jací jste?
Praktičtí, loajální, spolehliví a trpěliví. Máte vyhraněné názory, ale jen tak vás něco nenaštve.
Vhodné zaměstnání: Vzhledem k vašemu metodickému charakteru máte pravděpodobnost úspěchu v oblasti financí a účetnictví. Umělecky založení Býci by měli hledat uplatnění v architektuře a krajinářství.
Úspěšní Býci: Sigmund Freud, Audrey Hepburn, William Shakespeare, Olbram Zoubek, Věra Čáslavská

BLÍŽENCI (22. 5. – 21. 6.)

Jací jste?
Nadšení pro věc, komunikativní, optimističtí a zvídaví. Jste plni vášně a energie, a máte neukojitelnou touhu po nových zážitcích.
Vhodné zaměstnání: Podívejte se po zaměstnání, které vám umožní neustále se učit novým věcem a zapojovat mozek. Uděláte kariéru na akademickém poli, ve výzkumném ústavu nebo jako investigativní žurnalista. Vyhovovat vám bude také zaměstnání, ve kterém budete hodně cestovat. Blíženci jsou však i dobrými pracanty ve stavebnictví či truhlářství.
Úspěšní Blíženci: John F. Kennedy, Henry Kissinger, Marilyn Monroe, František Palacký, Václav Klaus

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Jací jste?
Soucitní, energičtí, intuitivní. Vaše citlivost, oddanost a organizační schopnosti vás předurčují k roli pečovatele.
Vhodné zaměstnání: Od přírody vám je vlastní práce ve zdravotnictví, sociální sféře, psychologii či učitelství. Můžete také zvážit kariéru v právu, kde by vaše snaha chránit a bránit ostatní mohla být kladně využita.
Úspěšní Raci: Lady Diana, Nelson Mandela, Nelson Rockefeller, Jan Neruda, Karel Gott

LEV (23. 7. – 22. 8.)

Jací jste?
Ambiciózní, sebevědomí, optimističtí. Jste rození herci, kteří neustále potřebují publikum, a to nejen v práci.
Vhodné zaměstnání: Nejlépe se cítíte ve vedoucích pozicích, kde vaše hvězdná síla může opravdu zazářit. Kariéru jistě uděláte v politice, ve filmovém průmyslu nebo jako podnikatel. Spokojeni ale budete v jakékoli práci, která vám umožní dirigovat ostatní.
Úspěšní Lvi: Bill Clinton, Alfred Hitchcock, Jacqueline Onassis, Alfons Mucha, Oldřich Nový

PANNA (23. 8. – 22. 9.)

Jací jste?
Pozorní, pečliví, přátelští a pracovití. Díky své trpělivosti a analytickým schopnostem máte vynikající předpoklad řešit problémy.
Vhodné zaměstnání: Vaše logické uvažování a zvídavá mysl z vás dělá vynikající kandidáty na kariéru v medicíně, právech, výzkumu a pedagogice. Vzhledem k tomu, že jsou Panny orientovány na detail, mají často úspěch v účetnictví, statistice a programování.
Úspěšné Panny: Ray Charles, Stephen King, Matka Tereza, Karel Čapek, Josef Suk

VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

Jací jste?
Diplomatičtí, bezstarostní, tvůrčí a společenští. Vaše povaha a důvěryhodnost z vás dělá lidi velice oblíbené v kolektivu.
Vhodné zaměstnání: Díky vašemu smyslu pro spravedlnost a zájmu o lidi jste silnými kandidáty na pozice ve veřejné službě, filantropii, právu a medicíně. Váhy s velkou fantazií mají šanci také v uměleckých profesích.
Úspěšné Váhy: Kryštof Kolumbus, Mahátma Gándhí, Eleanor Roosevelt, Rudolf Hrušínský st., Václav Havel

ŠTÍR (24. 10. – 22. 11.)

Jací jste?
Cílevědomí, motivovaní, energičtí a vášniví. Vaše duševní síla a vynalézavost vyvolává v ostatních pocit bezpečí.
Vhodné zaměstnání: Vaše řídící a analytické schopnosti vás předurčují k zaměstnání v politice nebo u policejních a vojenských složek. Kariéru uděláte také u špionáže. Úspěchy budete mít i na poli fyziky nebo astronomie.
Úspěšní Štíři: Hillary Clinton, Bill Gates, Pablo Picasso, Karel Hynek Mácha, Miroslav Horníček

STŘELEC (23. 11. – 21. 12.)

Jací jste?
Pozitivní, dobrodružní a upřímní. Máte rádi cestování a rádi se učíte nové věci. Stejně tak vás těší vaše nově nabyté znalosti sdělovat ostatním.
Vhodné zaměstnání: Jste filozofy od přírody, a proto se hodíte na práci ve vědě, teologii, soudnictví, politice a ve veřejných službách. Zaměstnání, které umožní cestování, vás bude také zajímat.
Úspěšní Střelci: Jane Austen, Walt Disney, Frank Sinatra, Antonín Zápotocký, Josef Lada

KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)

Jací jste?
Odpovědní, disciplinovaní, ambiciózní a autoritativní. Vaše cílevědomost vás tlačí k úspěchu ve všem, co děláte.
Vhodné zaměstnání: Výborně umíte zacházet s penězi a čísly, proto se daří v podnikání a zaměstnáních, které vyžadují hodně zodpovědnosti.
Kozorozi také dobře pracují rukama, a to hlavně ve strojírenství a stavebnictví.
Úspěšní Kozorozi: Benjamin Franklin, Howard Hughes, Martin Luther King, Jan Amos Komenský, Milan Kundera

VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)

Jací jste?
Inovativní, tolerantní, sympatičtí a bystří. Svou kreativitou a nezávislostí nastavujete trendy, které ostatní následují.
Vhodné zaměstnání: Váš smysl pro estetiku se může projevit v kariéře v různých oblastech umění, jako fotografii, hudbě, psaní a herectví. Vodnáři jsou vizionáři, a proto se také hodí pro vědu, letectví a výpočetní techniku.
Úspěšní Vodnáři: Charles Darwin, Thomas Edison, Gertrude Stein, Božena Němcová, Kateřina Neumannová

RYBY (21. 2. – 20. 3.)

Jací jste?
Empatičtí, tolerantní, umělecky založení a loajální. Vzhledem k vašemu charakteru se na vás často obrací okolí s prosbou o radu.
Vhodné zaměstnání: Váš soucit z vás dělá skvělé kandidáty pro kariéru ve zdravotnictví, sociální sféře, dobročinnosti. Skvěle se uplatníte také jako veterináři. Umělecká stránka vaší osobnosti se může projevit v divadle či u filmu.
Úspěšné Ryby: Albert Einstein, Elizabeth Taylor, George Washington, Ema Destinnová, Bedřich Smetana

Autor: Jitka Pekařová