Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hubněte efektivně podle svého znamení zvěrokruhu

  • Zhubněte podle znamení zvěrokruhu
    12. března 2013 | 14:00

    Stále se vám nedaří shodit nějaké to kilo? Osvědčené diety na vás nefungují? Vyzkoušejte hubnutí podle vašeho znamení! Víme, které potraviny a jaký sport jsou pro vás nejlepší.

  • Kozoroh a Vodnář

    Jestliže máte k dispozici gymnastický míč a volnou stěnu, můžete jej využít k procvičení přední strany stehen.
    Autor: profimedia.cz

    Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

    Věděli jste, že mnoho kuchařských celebrit jsou Kozorohové? Patří k nim třeba Nigella Lawson, Rick Stein, Keith Floyd, Nick Nairn a Hugh Fearnley-Whittingstall.

    Nejlepší dieta pro vás
    Kvůli kvalitě kostí, kůže a zdravým kloubům je pro Kozorohy nezbytná strava bohatá na bílkoviny a vápník. Doporučené potraviny jsou libovolné maso, ryby, brambory, těstoviny, kukuřice, vejce a kokos. Vyřaďte ze svého jídelníčku příliš kořeněná jídla.  

    Nejlepší cvičení pro vás
    Neúnavnost a disciplína jsou dvě z vašich silných stránek, takže byste neměli mít žádný problém s motivovací při použití domácího fitness vybavení.

    Kundalini jóga vás dostane do pohody.
    Autor: profimedia.cz

    Vodnář (21. 1. – 19. 2.)

    Jste velcí snílci. Neradi kolem sebe vidíte hodně lidí, milujete soukromí. Máte tendenci jíst nezpracované potraviny, takže strava plná ořechů, semen a čerstvých plodů je pro vás skvělou volbou.

    Nejlepší dieta pro vás
    S nadváhou v podstatě nemáte problémy, protože jste velmi aktivní a efektivně spalujete kalorie. Existuje však pár pravidel, které byste měli respektovat, abyste se udrželi ve formě. Vyhýbejte se slaným potravinám, pijte hodně tekutin a občas držte ovocnou dietu.

    Nejlepší cvičení pro vás
    Jste vzdušné znamení, které rádo relaxuje. Ideálním sportem pro vás je například jóga.

  • Ryby a Beran

    Posilování je nedílnou součástí správného tríninku
    Autor: shutterstock

    Ryby (20.2.–20. 3.)

    Ryby jsou další znamení, které dobré jídlo a pití miluje. Jejich slabostí může být alkohol - všechny ty prázdné kalorie mohou stát za jejich nadváhou. Milují ale pohyb venku na čerstvém vzduchu a jsou velmi společenští.

    Nejlepší dieta pro vás
    Pro lidi narozené ve znamení Ryb je nezbytné, aby konzumovali potraviny bohaté na železo - játra, vaječný žloutek, ústřice, ledvinky, obiloviny, fazole, špenát, zelený salát, hroznové víno, sušené švestky, meruňky, broskve a datle. Měli by snížit denní dávku solí a tuků. Vepřové maso nahradit kuřecím nebo rybami a masové vývary zeleninovými polévkami.

    Nejlepší cvičení pro vás
    Vezměte kamaráda či kamarádku s sebou do posilovny, hubnutí vám půjde lépe, když budete mít společnost a povzbuzení.

    Zásadní podmínkou k tomu, aby byl běh prostředkem k hubnutí, je dodržování správného jídelníčku a pravidelný trénink.
    Autor: profimedia.cz

    Beran (21.3.-21.4.)

    Milujete výzvy! Pokud ale neuvidíte výsledky svého snažení rychle, pravděpodobně hodíte ručník do ringu.

    Nejlepší dieta pro vás
    Tou je pro vás dieta s názvem Faktor 5. Ta je založena na 5 základních principech. 5 tréninků po 5 minutách. K tomu strava 5-krát denně, jejíž příprava si vyžádá opět jen 5 minut. Bez hladovaní či trápení v posilovně se už v průběhu pěti týdnů dostaví výsledky!

    Nejlepší cvičení pro vás
    Líbí se vám energické sporty, při kterých máte vše pod kontrolou, takže běh by pro vás mohl být tím pravým pohybem. Nebo zkuste týmový sport jako ženský fotbal, nohejbal nebo hokej, kde vás bude konkurence stimulovat.

  • Býk a Blíženci

    Ukažte, kdo opravdu jste, roztenčete se!
    Autor: shuterstock.com

    Býk (22.4.-21.5.)

    Milujete jídlo a pití a máte tendenci dopřávat si. Ale naštěstí jste také trpěliví a metodičtí, což jsou dobré vlastnosti, pokud chcete zhubnout rozumně a váhu si udržet.

    Nejlepší dieta pro vás
    Bohužel máte velmi pomalý metabolismus a to, že se neradi aktivně hýbete, vám příliš neprospívá. Měli byste se vzdát chleba, zvláště bílého, všech těstovin a jíst co nejvíce salátů a polévek, jejichž základem je zelenina. Jinak riskujete, že naberete přebytečné kilogramy, které budete shazovat s velkými obtížemi.

    Nejlepší cvičení pro vás
    Jste velmi kreativní a milujete pohyb. Tanec je pro vás skvělý způsob, jak spálit kalorie, aniž byste si toho všimli!

    Zásadní podmínkou k tomu, aby byl běh prostředkem k hubnutí, je dodržování správného jídelníčku a pravidelný trénink.
    Autor: profimedia.cz

    Blíženci (22.5.-21.6.)

    Společenští a koketní Blíženci potřebují něco, aby jejich mysl, fungovala stejně jako jejich tělo. Jejich vrtkavá povaha a tendence nudit se může stát kamenem úrazu.

    Nejlepší dieta pro vás
    Protože jste stále pod časovým stresem a žijete ve spěchu, volíte často levná, nezdravá, ale zato velmi kalorická jídla způsobující depresivní stavy a mající negativní vliv na vaše zdraví. Ve vaší stravě by proto neměla chybět zelenina a měli byste se vzdát všech fast-food jídel, brambůrků a podobných pochutin. Co se týče pití, volte různé džusy.

    Nejlepší cvičení pro vás
    Budete potřebovat něco, co se vám podaří zařadit do vašeho rušného dne. Máte nevyčerpatelnou energii a milujete vše, co je pro vás nové, takže experimenty v jídle i ve sportu jsou vaší doménou. Co se týče pohybu, volte aktivity na čerstvém vzduchu. Možná se vám zalíbí jóga nebo běh.

  • Rak a Lev

    Plavky
    Autor: profimedia.cz

    Rak (22.6.-21.7.)

    Raci jsou nejvíce emocionální ze všech hvězdných znamení. Jídlo je pro ně velmi důležitou součástí každodenních rituálů. Jsou velmi dobrými kuchaři, nebojí se používat všechna zařízení a náčiní, která v kuchyni najdeou. Gastronomické experimentování jim dělá skutečnou radost.

    Nejlepší dieta pro vás
    Měli byste do svého jídelníčku zařadili více ryb, hroznového vína, pohanky, kysaného zelí, nakládané zeleniny a květáku. Vyhýbejte se cukru, sladkostem, bílému chlebu a pivu.

    Nejlepší cvičení pro vás
    Raci milují vodu a moře, tak proč nezkusit plavání nebo třeba lekce aqua aerobiku.

    Posilováním spevníte tělo
    Autor: profimedia.cz

    Lev (22.7.-22.8.)

    Lev miluje vzrušení a nové věci, takže na dietě, kterou drží, je obvykle závislý - až do posedlosti další novou dietou! Vaší velkou motivací je váš vzhled. To, jak vypadáte, je pro vás velmi důležité.

    Nejlepší dieta pro vás
    Víme, že máte k zbláznění rádi smažená jídla, ale měli byste se jim vyhýbat, jak se dá. Můžete si je dát jednou nebo dvakrát do týdne, při častější konzumaci však riskujete velké potíže s cholesterolem, takže to s řízky a hranolkami nepřehánějte. Dejte si místo toho více zeleniny obsahující železo, které se nachází hlavně ve špenátu a brokolici.

    Nejlepší cvičení pro vás
    Lvi jsou přirození exhibicionisté, v tom nejlepším významu. Rádi všem předvádějí, jak ve svém novém sportovním oblečení vypadají skvěle. Ideální volbou je proto pro ně posilovna.

  • Panna a Váhy

    Běžecký pás má pozitivní vliv na lidské zdraví, fyzickou kondici a podporuje spalování tuků.
    Autor: sportnanetu.cz

    Panna (23.8.-22.9.)

    Jste perfekcionisté a pokud se rozhodnete něco udělat, například začnete držet dietu, tak obvykle neskončíte dříve, než dosáhnete vytčeného cíle.

    Nejlepší dieta pro vás
    Pro váš organismus jsou potřebné potraviny jako mrkev, vařené brambory, vařená vejce, zelné saláty, rajčata, jídla s hrachem a kukuřicí. Velkým obloukem se vyhýbejte majonéze a tukům a nejezte příliš mnoho sladkého. Čokoláda jednou týdně vám stačí.

    Nejlepší cvičení pro vás
    I když vás běh na běžeckém pásu zrovna nenaplňuje nadšením, je druh činnosti, pro kterou máte trpělivost a odhodlání.

    Se zumbou jdou kila dolů skoro sama.
    Autor: profimedia.cz

    Váhy (23.9.-23.10.)

    Pokud nosíte pár kil navíc, je vaše sebedůvěra na bodu mrazu. Navíc můžete být nerozhodní, což znamená, že pořád odkládáte začátek diety nebo měníte svůj cvičební plán.

    Nejlepší dieta pro vás
    Držte se pryč od špaget, alkoholu a perlivých nápojů, mohou vám poškodit ledviny. Doporučujeme vám jíst více jablek, jahod, jogurtů a další podobné potraviny. Do vašeho jídelníčku zařaďte také hovězí maso, kukuřici a rýži.

    Nejlepší cvičení pro vás
    Zkuste některý z jednoduchých způsobů, jak vytvarovat své tělo, aby vypadalo delší a štíhlejší. Zkuste posilování a ujistěte se, že děláte správné cvičení vhodné pro váš věk.

  • Štír a Střelec

    Hsanka nám napsala s prosbou o pomoc. Požádali jsme proto psychologa!
    Autor: Shutterstock.com

    Štír (24.10.-22.11.)

    Jednou z nejlepších věcí na Štírech je jejich pozitivní přístup. Ten značí vítězství, i pokud jde o diety.

    Nejlepší dieta pro vás
    Nejlepší by bylo, kdybyste se stali vegetariánem, svět je však plný pokušení... Můžete se alespoň občas pokusit krátkodobě vysadit masné výrobky. Kuřecí maso byste měli konzumovat pouze v kombinaci s rajčatovými omáčkami nebo se salátem z červeného zelí. Vyhýbejte se vepřovému a snažte se jíst lehčí jídla, ale častěji.

    Nejlepší cvičení pro vás
    Štíři milují sex, takže nejlepším způsobem pro spalování kalorií je pro ně pravidelný vášnivý "tělocvik" s partnerem.

    Zacvičit si můžete i doma.
    Autor: Shutterstock.com

    Střelec (23.11.-21.12.)

    Snadno přibíráte kila, proto je nezbytné, abyste se zdravě stravovali, co nejvíce se hýbaly na čerstvém vzduchu a cvičili. Jste optimisté a přirozeně tíhnete ke sportu, takže hubnutí by pro vás nemělo být příliš velkým problémem. Jediná věc, která by vše mohla pokazit je vaše netrpělivost a láska k večírkům.

    Nejlepší dieta pro vás
    Potraviny vhodné pro vás jsou ovoce bohaté na vitamín C (citrusy, pomeranče, kiwi...), rajčata, pórek a česnek. Vyhněte se průmyslově zpracovaným potravinám, jídlům z fast-foodů, cukru a umělým potravinovým sladidlům.

    Nejlepší cvičení pro vás
    Střelci jsou obvykle docela sportovci, takže jít si zaběhat nebo si zacvičit doma podle fitness DVD je pro vás docela snadné.

Klíčová slova:  dieta, hubnutí, astrologie, znamení