Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chania je úžasné místo, které prostě musíte navštívit

Starý přístav, Chania
21. července 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Město Chania a jeho široké okolí včetně mnoha pláží bývá považováno za nejkrásnější lokalitu řeckého ostrova Kréta a ne nadarmo bývá přezdívána jako Kráska západu. Formálně se jedná o celý region pokrývající nejzápadnější část Kréty. Mezinárodní letiště je vzdáleno přibližně 14 kilometrů od centra Chanie, která byla až do roku 1972 hlavním městem ostrova.

„Chania je úžasné místo, které prostě musíte navštívit. Na své si zde přijdou jak klienti vyhledávající odpočinek na plážích nebo u bazénu, tak turisté, kteří dávají přednost aktivnější dovolené. Jižní část regionu Chania totiž zabírá pohoří s nejvyšší horou Pachnes (2453 m n. m.), kam se dostanete pěšky za pár hodin. Vrchol hory je tvoře z bělostného vápencového masivu, který vás uchvátí, “ doporučuje Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Kam ještě vyrazit? Balos

Balos
Autor: Shutterstock

Proslulá a neuvěřitelně fotogenická pláž Balos se rozprostírá 53 km západně od města Chania. Je naprosto nezaměnitelná, nelze se si ji splést s jinou částí pobřeží. Dohlédnete z ní na nedaleký ostrůvek Gramvousa. Voda v kouzelné laguně je mělká, tudíž se v ní mohou osvěžit i děti a neplavci. Rozhodnete-li se právě zde strávit celý den, nezapomeňte si přivézt dostatek jídla a pití a případně i vlastní slunečník. Snímky z Balosu vám bude upřímně závidět drtivá většina přátel a známých!

Samaria

Samaria
Autor: Shutterstock

Zdaleka ne každému stačí ke štěstí moře a pláž. Chania plně uspokojí i pěší turisty a milovníky přírody. Ti by určitě měli na vlastní oči spatřit největší evropskou soutěsku Samarii. Jedná se o národní park, který je domovem několika endemických druhů rostlin a živočichů. Soutěska měří 16 km, jsou zde vybudovány chodníčky i odpočívadla s jednoduchými toaletami a pitnou vodou.

Kournas

Kournas
Autor: Shutterstock

Za výlet stojí rovněž sladkovodní jezero Kournas. Větší jezero na Krétě nenajdete, měří něco přes kilometr, má takřka trojúhelníkový tvar a hluboké je několik desítek metrů. Na jeho východním pobřeží se navíc nacházejí taverny, kde se můžete občerstvit nebo ochutnat místní skvělou kuchyni.

„V oblasti Chania můžu doporučit ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu Bella Pais, jehož součástí je náš Croco Club, tedy club pro děti s českými animátory, krásný velký aquapark,“ dodává Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Video se připravuje ...