Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rakouský Ischgl: Když si chcete skvěle zalyžovat a ochutnat ty nejlepší lahůdky

Rakouský Ischgl nabízí všechno, co od zimní dovolené očekáváte.
18. prosince 2019 | 06:00

Plánujete zimní dovolenou a přemýšlíte nad zahraničím? Rakousko vám nabídne skvělé lyžařské podmínky i zážitky, na které jen tak nezapomenete. Lákají vás nekonečné sjezdovky, nákupy nebo gastronomické toulky po restauracích. Zavítejte do Ischglu!

Ischgl je jedno  z nejoblíbenějších lyžařských středisek v Rakousku. Ubytovat se a lyžovat můžete hned na čtyřech místech, a to v Ischglu, Kapplu, Galturu a v See. Tato městečka jsou těsně vedle sebe, přesto má každé jinou, neopakovatelnou atmosféru, která vás osloví.

Ráj pro milovnice módy i dobrého jídla

Největší městečko je Ischgl - láká nejenom svými vyhlášenými dlouhými sjezdovkami, ale také duty free obchody a stylovými butiky, ve kterých si přijdou na své milovnice módy. Pokud si chcete užívat i v noci, tady to nebude problém. Spousta útulných restaurací a barů vás vtáhne do nočního života a nudit se rozhodně nebudete. Zaměřte se hlavně na ulici Dorfstrasse, najdete tady jeden klub vedle druhého. Jedním z nejoblíbenějších míst v Ischglu je Silvretta Arena s 238 kilometry sjezdovek, kde si každý najde to své, začínající lyžaři i ti pokročilí.

Bezmála 300 kilometrů dokonalých sjezdovek pro všechny lyžaře.
Autor: iStock

Toto  městečko je také vyhlášeným gastronomickým rájem. Absolutní gurmánskou špičkou je luxusní restaurace Paznauner Stube. Navštivte také restauraci Gratli v nadmořské výšce 2200 m n. m. Je proslulá nejen skvělou kuchyní, ale také pompézními západy slunce, na které si můžete počkat i na venkovní terase.

Náš extra tip: Pokud chcete nabrat síly, navštivte wellness centrum Silvretta Center, kde si skvěle odpočinete, zregenerujete a naberete síly nejen na lyžování.

Hurá na sáňky nebo na adrenalinové zážitky!

Milovníci adrenalinu ocení paragliding. Tandemové seskoky si můžete vyzkoušet každý den, stačí se objednat. Ledová plocha, která je otevřená každý den, je idelním místem pro bruslení, hokej nebo metanou. Sladkou tečkou za perfektním dnem je večerní sáňkování na sáňkařské dráze slouhé sedm kilometrů.

 

Autor: připravila: redakce časopisu Blesk pro ženy
Video se připravuje ...