Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak přestat chodit pozdě a nebloudit? Vyzkoušejte aplikaci Bileto

20. listopadu 2018 | 14:00

Asi si umíte snadno najít cestu v aplikaci map, nebo naplánovat trasu v jízdních řádech. Pokud ale neznáte přesně zastávku, kam se potřebujete dostat, nebo potřebujete vědět, jak dlouho vám cesta přesně zabere, včetně doby, kdy jdete pěšky, je aplikace Bileto přesně pro vás! Kromě jízdních řádů vám totiž spočítá i čas, který na cestě strávíte.

Jízdní řády Bileto jsou zdarma dostupné pro mobilní telefony s operačním systémem Android i Apple iOS, a pomohou vám s plánováním cest. Nemusíte znát přesný název zastávky, kam jedete, ani nemusíte připočítávat čas, který vám zabere chůze z domova na nejbližší zastávku. Aplikace to udělá za vás. A umí toho ještě víc.

V místě bydliště pravděpodobně znáte zastávky podle názvu. Když ale vyrazíte do jiného kouta republiky, můžete být ztraceni. Bileto umí vyhledávat cestu v závislosti na poloze, adrese nebo názvu vašeho cíle (restaurace, kavárny, sportoviště atd.). Díky chytrému plánování pak do vaší cesty zahrne veškerou dopravu včetně chůze. Přesně vás tak navede na nejbližší zastávku, na kterou potřebujete.

bileto
Autor: bileto

Něco podobného umí Google Mapy s městskou hromadnou dopravou v Praze a Brně, Bileto to zvládne i ve všech ostatních městech a také se všemi autobusy a vlaky, které v Česku jezdí.

Vyhledávání probíhá jednoduše. Do pole Odkud napíšete místo, adresu nebo zastávku  začátku vaší cesty (lze zvolit aktuální polohu na základě GPS). Řádek Kam určuje cílovou destinaci, pak stačí vybrat, zda se chcete na cestu vydat hned, nebo s časovým odstupem, zda chcete jet autobusem, tramvají, metrem, vlakem nebo dokonce přívozem.

Výsledky jsou předkládány formou karet, ze kterých jednoduše vyčtete, jak dlouho daným spojem pojedete, ale i jak dlouho vám budou trvat pěší přesuny. Standardně jsou výsledky řazeny dle nejrychlejšího, ale vybrat lze i ty s nejméně přestupy. Jak zastávky, tak jednotlivé výsledky hledání lze ukládat jako oblíbené, čímž si ušetříte práci při příštím hledání. Pokud se v appce přihlásíte, data se budou synchronizovat napříč zařízeními.

Jak Bileto funguje si můžete jednoduše vyzkoušet ZDE >>>

Cestujte pohodlně, vyzkoušejte bileto.cz
Autor: www.bileto.cz

Autor: red
Video se připravuje ...