Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Po stopách První republiky: Jeďte se podívat na místa, kde se seriál točil!

  • Ambiciózní seriál První republika láká diváky k obrazovkám vždy v pátek večer na ČT1
    4. července 2014 | 06:00

    Seriál První republika je bohužel za námi, ale léto naopak před námi. A protože nám všem chybí oblíbené postavy a dobová tématika, rozhodly jsme se pro vás připravit tipy na výlety na místa, kde se První republika točila.

  • Státní zámek Ploskovice

     

    Státní zámek Ploskovice na Litoměřicku je oblíbeným místem filmařů. V minulosti se zde natočilo kolem padesáti filmů, seriálů, pohádek i dokumetů. Z těch nejznámějších například Princ a Večernice, Jezerní královna či právě seriál První republika, ve kterém zámek představoval sídlo Karla Škvora v podání Tomáše Töpfera.

     

    Více informací o zámku Ploskovice: www.zamek-ploskovice.cz

    Natáčení První republiky
    Autor: Česká televize
  • Obec Vinařice

     

    Obec Vinařice leží v okrese Kladno a má zhruba dva tisíce obyvatel. Svou popularitu si získala právě především díky seriálu Prvni republika. V této malé obci bylo natočeno hned několik seriálových míst, počáteční Valenta Vehicles, továrna Léblových a dokonce i nová firma Valenta - Škvor. Kromě toho můžete navštívit také barokní kapli ve staré vsi nebo Vinařickou horu, kde žije mnoho chráněných zvířat i rostlin.

    První republika
    Autor: Česká televize

     

  • Kutná Hora

     

    Kromě chrámu sv. Barbory můžete v Kutné Hoře navštívit také Dajbychovu vilu, která je nejpovedenějším dílem českého architekta a stavitele Čeňka Dajbycha. Jednopatrový dům v novorenesančním stylu natolik zaujal tvůrce seriálu První republika, že z něj udělali seriálovou vilu rodiny Valentových.

     

    Více informací o Kutné Hoře a jejich památkách: www.kutnahora.cz

    Natáčení První republiky
    Autor: Česká televize
  • Brandýs nad Labem

     

    Jen pár kilometrů za Prahou se v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi natáčelo hned několik scén v kostele. Zmiňovaný kostel Obrácení sv. Pavla, můžete navštívit a zároveň si také prohlédnout okolí, po kterém se herci pohybovali.

     

    Více informací o Brandýsu nad Labem a jeho pamatákách: www.brandysko.cz

    Natáčení První republiky
    Autor: Česká televize
  • Třebíz

     

    Dalším skvělým místem na výlet je středočeská obec Třebíz, kde se v tamním skanzenu, konkrétně v Cífkově statku natáčely seriálové Panenské Břežany.

     

    Více informací o obci a jejich památkách: www.trebiz.cz

    Natáčení První republiky
    Autor: Česká televize

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...