Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Luxus u moře za hubičku: Last minute nejlevnější v historii

9. června 2011 | 05:00

Rádi byste letěli třeba do exotické Afriky nebo za památkami Řecka a počítáte každou korunu? Právě teď máte šanci pořídit si luxusní dovolenou za rekordně nízké sumy. Ceny zájezdů do těchto zemí šly totiž dolů kvůli politickým nepokojům. Týdenní letecký zájezd last minute do Tuniska začíná již na 6390 Kč, do Řecka a do Egypta na 6990 Kč.

„Snahou cestovek je extrémně nízkými cenami nastartovat blížící se hlavní turistickou sezonu,“ domnívá se Tomio Okamura, mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Podle něj v turistických letoviscích panuje v těchto zemích dlouhodobě klid a není potřeba se obávat o svoji bezpečnost.

„Až se politické situace úplně zklidní, nemůžeme už tak levné ceny zájezdů očekávat,“ vysvětluje Okamura. I podle zkušeností redaktora Blesku, který v minulém měsíci navštívil egyptské letovisko Hurghada, je všude klid a zatím málo turistů. Do země téměř nejezdí Němci a Angličané.

Zato Češi a Slováci zůstali Egyptu věrní, i když jich přece jen přijíždí méně než v minulosti. Sleva v případě last minute je obvykle až 30 % z katalogové ceny zájezdu. Blesk však nyní našel zájezdy zlevněné o 57 procent. „Cestovky se tak snaží za každou cenu zaplnit neprodaná zbylá místa, aby nemusely platit stornopoplatky za nasmlouvané kapacity,“ vysvětluje Okamura a dodává, že last minute jsou u nás velmi oblíbené. „Letos by se mělo last minute zájezdů prodat přibližně 900 tisíc za 7 miliard korun, tedy 40 % všech zájezdů v České republice.“

Příklad cen a slev u vybraných Last minute

921989:gallery:true:true

 

Autor: ida, apk
Video se připravuje ...