Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tipy na léto: Velký test přímořských kempů

Fotografie
7. června 2011 | 19:00

Od přímořského kempu, a to nejenom v Chorvatsku, očekáváme především pobyt v hezkém přírodním prostředí, blízkou pláž a samozřejmě slušné sociální zařízení. Některé kempy ale bohužel nesplňují ani jeden požadavek!

Ninska laguna

Put Blata 10,

23232 Nin

www.ninskalaguna.hr

Klidný autokemp nedaleko písečné pláže, kde se nachází také léčivé bahno pro kožní nemoci a revma. „Nedaleko jsou i lázně s lékařskými ordinacemi, ale pro naše hosty je bahno zdarma,“ říká Ivo Glavan, vlastník kempu. Jezdí sem převážně Francouzi, Rakušani a také Němci a Češi. Ti se však častěji ubytovávají v sousedním kempu Ninska laguna II, který byl v době naší přítomnosti mimo provoz. Sprchy s teplou vodou tu fungují na automat, do kterého se háže 1 kuna za 3 minuty. Chladné sprchy jsou zdarma.

919822:gallery:true:true

 

Autokemp Opatija Ićići

Rivijera d. d., Liburnija

46, 51414 Ićići

www.rivijera-opatija.hr

Autokemp ležící v blízkosti turistického centra Opatije a několika pláží, na které ale není výhled. Prostředí je přírodní, příliš neupravované, sprchy a toalety jsou zastaralé, ale čisté, teče teplá voda. Kemp prý čeká zásadní rekonstrukce.

919823:gallery:true:true

Autokemp Porton Biondi

Aleja Porton Biondi 1,

52210 Rovinj

www.portonbiondi.hr

Výhled na moře a přilehlé město Rovinj je opravdu velkolepý. V kempu je čisto, tráva se pravidelně seče, každé místo je označeno číslem a má svou přípojku na elektřinu. Sanitární zařízení je nově zrekonstruováno.

919824:gallery:true:true

Autokemp Pušća Omišalj

Omišalj, Pušća b. b.

www.autocamp-pusca.com

Kemp na ostrově Krku s prostornou oblázkovou pláží, houpačkami a pískovištěm pro děti. Zrekonstruované je nově nejen sociální zařízení, ale i asfaltky vedoucí kempem. Nechybí ani sprchy na pláži pro smytí slané vody při výstupu z moře.

919825:gallery:true:true

Autokemp Bor

Crikvenička 10,

51500 Krk

www.camp-bor.hr

Nepříliš prostorný kemp zřízený v místě bývalého olivového háje leží na kopci nad přístavem Krk. Sanitární zařízení je čisté a zachovalé, přesto se tu staví nové. Vybírají tu ekotaxu 1 kunu (asi 3,50 Kč) na osobu/noc.

919821:gallery:true:true

Autor: rav, evakk
Video se připravuje ...