Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Látkové rolety pro domácí pohodu

26. února 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Mít plně funkční moderní kuchyň, pohodlnou ložnici, příjemný obývák a koupelnu jako relaxační kout, zahrnuje třeba i správný výběr látkové rolety. My jsme se podívali na ty, které nabízí společnost FOA.

Co jsou látkové rolety a jak fungují

Při snaze o vytvoření dokonalého domova asi nenastane chvíle, kdy si řeknete: „Tak a mám hotovo!“ Práce na ladění designu a celkového vzhledu domu je zřejmě trvalý proces. Zahrnuje pořízení správného nábytku, výběr barev na stěnách, instalaci doplňků a také rolet jako výrazného bytového doplňku.

Látkové rolety asi nemusíme příliš představovat. I kdybyste se s nimi ještě nikdy nesetkali, což je však samo o sobě málo pravděpodobné, nepotřebujete mnoho představivosti. Základem je kvalitní a pevná látka, která se vyrábí v řadě barevných variant. Dalo by se říct, že látkové rolety určitým způsobem nahrazují závěsy, přičemž mají o trochu lepší vlastnosti. Oproti závěsům dokážou poskytnout kvalitnější ochranu před sluncem, co je však podstatnější – fungují výborně také jako tepelná izolace a částečně izolují hluk přicházející z ulice. 

Látkové rolety nabízí více

Látkové rolety představují moderní okenní zastínění s jediným kusem látky, která se zatahuje do kazety, umístěné v horní části okna. Jsou zářivým příkladem moderních a přizpůsobitelných žaluzií a rolet.

Látkové rolety se opět vrací do módy. Chrání domov před slunečním světlem, teplem a nežádoucími pohledy zvenčí. Díky modernímu designu se stanou elegantním a krásným dekoračním doplňkem Vašeho interiéru.

Rolety jsou stále oblíbené i proto, že kryjí skleněnou plochu okna ze 100 %. Neprosvítá ani paprsek slunečního světla, jelikož v látce rolety nejsou žádné mezery. V porovnání se žaluziemi, nebo roletami Den a noc, je pomocí látkových rolet snazší docílit úplného zatemnění.

Z jakých látek můžete vybírat?

Stejně jako u závěsů je u látkových rolet v hlavní roli barva a druh látky. Látkové rolety obvykle ladíte k bytovým doplňkům, které mohou být nejrůznějších barev, proto Vás jistě potěší, že na FOA můžete vybírat z více než 140 druhů látek ve 3 kazetách.

Je nám jasné, že rozhodovat se o látce pomocí malého obrázku na webových stránkách není úplně ideální. Ve FOA na to ale opět mysleli a nabízejí vzorník látek, který Vám zašlou zdarma. Vše tak můžete dokonale sladit s Vaší domácností. Objednat si můžete až 8 vzorků zdarma. Pokud Vám 8 vzorků nestačí, zkuste kontaktovat zákaznickou podporu. Určitě se nějak domluvíte.

Snadná montáž rolet od FOA

Okenní rolety od FOA jsou již složené a sešroubované, díky čemuž je jejich montáž velmi snadná a zvládne ji opravdu každý. Jestliže se i tak bojíte pustit do montáže sami, nemusíte alespoň shánět drahého profesionála, stačí Vám poprosit šikovného kamaráda či příbuzného. 

Vybírat můžete z několika typů montáže: 

  • zavěšení na okno bez vrtání (platí pouze pro látkové rolety v otevřené kazetě) – nejjednodušší způsob montáže, nic nevrtáte, pouze roletu zavěsíte, případně přilepíte, na vrchní rám okna a na spodní rám ji upevníte pomocí silonu, 
  • vrtání na okno – rolety navrtáte ve dvou místech na horní rám okna a roletu do těchto navrtaných dílů nacvaknete, díl pro zajištění silonu navrtáte do spodního rámu okna,
  • vrtání do zdi – podobně jako u garnýže navrtáte kovové plíšky do zdi a roletu do nich nacvaknete, dbejte však na to, aby roleta přesahovala přes celý výklenek,
  • vrtání do stropu – stejný postup jako při vrtání do zdi, kovové plíšky jen navrtáte do stropu.

Nemáte s montáží rolet žádné zkušenosti a máte strach, že to nezvládnete? Nebojte se, ke každému typu zavěšení pro Vás ve FOA opět připravili přehledné video návody, které Vás povedou krok po kroku.

Údržba a čištění látkových rolet 

Výhodou látkových rolet je také snadná a časově nenáročná údržba. Při běžném úklidu můžete rolety pouze otřít suchým či lehce navlhčeným hadříkem, odstranění prachu Vám však jednoznačně usnadní vysavač. Ten můžete používat bez obav, avšak pouze s vhodným nástavcem a na minimálním výkonu. 

Při větších skvrnách, například pokud máte rolety umístěné v kuchyni, můžete znečištění odstranit jemným čisticím prostředkem. Každý prostředek ovšem před použitím otestujte na skrytém místě látky, ať si roletu nezničíte. Rolety rozhodně nikdy neperte, ani nežehlete, nepoužívejte ani kartáče či jiné drsné předměty.  

Při údržbě oken jistě oceníte fakt, že rolety můžete velmi snadno z okna sundat, aniž byste se pouštěli do složité demontáže. Můžete si tak bez problému okna umýt a naleštit. 

Výhody nákupu látkových rolet od FOA

A proč si vybrat rolety právě od FOA? Sepsali jsme pro Vás 7 výhod, které nás oslovily a odlišují FOA od konkurence:

  • látkové rolety od FOA jsou již složené, montáž je tak mnohem snazší než u jiných dodavatelů
  • vybírat můžete až ze 3 typů kazet s různými typy montáže
  • a až ze 140 druhů látek s rozdílnou úrovní zatemnění
  • FOA nabízí také individuální řešení – můžete si přizpůsobit velikost rolet i pro atypická okna
  • výběr Vám také usnadní vzorky látek, které zasílají zcela zdarma
  • na webu nabízí propracované návody a video manuály
  • a vždycky se můžete obrátit na příjemnou a profesionální zákaznickou podporu, ať už po telefonu, nebo skrze e-mail
Video se připravuje ...