Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Malý, ale šikovný – nový robotický vysavač Miele Scout RX1

26. května 2014 | 09:48
Prezentace klienta |

Vysávání a další domácí práce baví asi opravdu málokoho. Snem většiny z nás je sednout si na pohovku, vzít si knížku, nebo si pustit skvělý film, případně se jít projít do přírody, a nechat za nás pracovat roboty. Více méně samostatně už pracuje pračka, sušička, trouba a myčka. Jen to vysávání bylo až donedávna spojeno s aktivní spoluprací každého z nás.

Stále více domácností má zkušenosti s robotickými vysavači, od nichž očekávají bezpracný a perfektní úklid. Jiří Šeba ze společnosti Miele potvrzuje, že se jedná o velmi užitečný doplněk ke klasickému přístroji. „Robotický vysavač vnímáme jako efektivní doplněk do domácnosti, který ale zatím zcela nenahradí klasický přístroj. Pokud však vyžadujeme perfektní úklid, je stále třeba vysávat klasickým vysavačem.“ I v této kategorii ale existují šampioni, kteří nám domácí práce maximálně usnadní. Společnost Miele nyní přichází se zajímavými novinkami v oblasti vysavačů, které patří mezi ty nejkvalitnější na trhu.

Autor: Miele

Inteligentní navigace najde opravdu vše

Systém Smart Navigation s velmi přesnou a systematickou navigací je v případě robotického vysavače Scout RX1 doveden k dokonalosti. Díky Smart Navigation se robotický vysavač pohybuje po místnosti velmi bezpečně. Integrovaný Gyro senzor a kamera na víku zabezpečují orientaci v místnosti. Vysavač spolehlivě vyčistí i těžce dostupná místa a okrajové části. Jiné přístroje, které nemají kameru na víku, kvůli chaotické navigaci a nesystematickému pohybu ignorují prostorovou geometrii a místnosti čistí zcela nedostatečně. Jistě oceníte také technologii rozpoznání nábytku, schodů a dalších překážek, díky níž předejdete nepříjemným kolizím či pádu vysavače ze schodů. Robot Miele Scout RX1 dokáže efektivně vysávat také v rozích a podél stěn. Zvolit lze ze 4 režimů čištění: Auto (automaticky vyčistí požadované plochy), Spot (vhodný na drobky a další malé nečistoty), Corner (vyčistí dvakrát důkladněji okrajové části místnosti), Turbo (poloviční čas vysávání).

Umí toho mnohem více

Díky systému Triple Cleaning odstraňuje Scout RX1 prach a nečistoty mimořádně důkladně a to i v době, kdy zrovna nejste doma – stačí jen nastavit čas. Akumulátor vysavače pracuje až 2 hodiny (odpovídá úklidu cca 150 m2), tedy třikrát déle než ostatní. Je vybaven dvoustupňovým AirClean filtrem. Dálkové ovládání umožňuje pohybovat robotem přesně podle vašich požadavků, spustit ho můžete během pár vteřin pouhými dvěma dotyky na dotykovém displeji či dálkovém ovládání. Kompaktní přístroj vysoký 8,9 cm se dostane opravdu všude – třeba i pod nábytek – a bez problémů překoná i hrany koberců a prahy až do výšky 2 cm. Sběrná nádoba s objemem 0,6 l se velmi jednoduše vyprazdňuje. Vysavač je vybaven bohatým příslušenství, dokoupit lze rovněž magnetickou pásku k ohraničení míst, kde nemá vysávat, filtr AirClean pro bezpečné zachycení prachu a čistý vzduch, boční kartáče pro důkladné čištění okrajových částí a rohů, kartáčový válec na odolné nečistoty nebo těsnicí lištu pro spolehlivé přijímání prachu.

Autor: Miele

Robotický vysavač Miele si můžete prohlédnout a vyzkoušet v showroomech v Praze a Brně nebo u obchodních partnerů Miele.

Více na www.miele.cz

Video se připravuje ...