Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Co s pokreslenou zdí? 7 zaručených triků, jak ji vyčistit

  • Co s pomalovanou zdí? Díky osvědčeným trikům bude zase bez poskvrny.
    17. března 2014 | 16:10

    Dětskou kreativitu bychom měli podporovat. Rozvíjet talent milovaných ratolestí. Jenže co když si náš mladý umělec či umělkyně popletou zeď s malířským plátnem? Rozhodně hned neobjednávejte malíře pokojů! Díky osvědčeným trikům budou vaše stěny zase bez poskvrny.

  • Jedlá soda

    Co s pomalovanou zdí?
    Autor: Shutterstock.com
    Vyzdobilo vaše dítko stěny jedinečnými malůvkami, které však příliš nezapadají do vašich představ o bytovém dekoru? Neztrácejte klid. Vezměte čistý navlhčený hadřík, namočte ho do jedlé sody, a kresby s ním lehce přetírejte. Barevné čáry od pastelek by se měly dát odstranit s minimálním úsilím.
  • Zubní pasta

    Co s pomalovanou zdí?
    Autor: Shutterstock.com
    V
    yhrňte si rukávy, v koupelně si vezměte nějakou "negelovou" zubní pastu a hadřík, nebo ještě lépe, vyřazený zubní kartáček. Na pomalovanou zeď pak naneste kousek zubní pasty a začněte s čištěním. Díky jemným abrazivům, které pasty obsahují, dostanete pastelky ze zdi. Nakonec stěnu jen opláchněte čistou vodou.
  • Chlebová střídka

    Malování je pro Apolenu největší úlevou a odreagováním.
    Autor: ilustrační foto: SHUTTERSTOCK.COM
    Čtete opravdu dobře. "Obyčejný" chléb vám skutečně pomůže vyčistit špinavou zeď. Odstraňte z něj kůrku a ze střídky si umačkejte hmotu, kterou pak obrázky jakoby "vygumujte". Sice trochu nadrobíte, ale stěnu budete mít čistou.
  • Univerzální sprej WD-40

    Které pero a která tužka je vhodná pro vašeho malého školáka?
    Autor: archiv firmy Pentel
    Všimli jste si, že děti často používají své zdi, různé domácí spotřebiče a nábytek, jako velké omalovánky?
    Šmouhy od barevných pastelek z omyvatelných povrchů vám pomůže odstranit sprej WD-40. Nastříkejte ho na ně a setřete čistým hadříkem. 
  • Guma na gumování

    Zapomeňte na temperové barvy a skicáky! Vyzkoušejte malování na sklo, je to zábava pro celou rodinu!
    Autor: Profimedia.cz
    Vypůjčte si z penálu staršího dítěte měkkou gumu a tou čmárance opatrně vygumujte. Budete překvapeni, jak to jde snadno.
  • Ocelová vlna

    Vymalujte si byt
    Autor: Shutterstock.com
    Vaše batole právě vytvořilo neopakovatelné umělecké dílo. Bohužel si jako malířské plátno vybralo tapetu ve vašem obýváku. Použijte kousek jemné ocelové vlny a v jednom směru s ní povrch stěny jemně třete. Nikdy ale tapetu nedrhněte všemy směry. Během chvilky bude vaše stěny zase čistým neposkvrněným "plátnem".
  • Ocet

    Zabavte dětí, aby nezlobily
    Autor: profimedia.cz
    Děti se často podaří v zápalu kreslení pomalovat nejen stěny, ale i své oblečení. I tyhle skvrny však snadno odstraníte. Pokud tedy nejde zrovna o lihové fixy. Barevné šmouhy vydrbejte kartáčkem namočeným v obyčejném kuchyňském octu a pak oblečení normálně vyperte.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...