Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 tipů jak levně proměnit svůj byt

  • 16. září 2013 | 12:05

    Na každého z nás to někdy přijde, ta touha po něčem novém, neokoukaném a hezkém. Při pohledu na starou kuchyňskou linku či nehezké obkladačky v koupelně se vám možná ježí chlupy, ale kde vzít peníze na nové vybavení a rekonstrukci? Pokud se vám váš starý byt jen nelíbí, máme pro vás pár zajímavých tipů, jak si za pár korun udělat úplně nový domov.

  • Kuchyně jako nová


    Kuchyňská linka
    Autor: Shutterstock.com
    Otapetujte skříňky

    Pokud potřebuje vaše kuchyňská linka trochu nové energie do života, můžete jí ji docela jednoduše dodat. Poslouží vám k tomu speciální samolepicí tapety, které jsou omyvatelné a velice odolné. Stačí, když dvířka vymontujete z pantů, jemným brusným papírem zarovnáte nerovnosti, které by tapeta mohla zvýraznit, a přesně vyměříte rozměr. Pak už stačí jen samolepící tapetu aplikovat a důkladně uhladit. Stejně jako dvířka můžete polepit i korpus kuchyně a pracovní plochu.

    Nové úchytky skříněk

    Své touhy po inovacích můžete ukojit tím, že své staré lince dáte nové moderní úchytky. Nebojte se při jejich výběru pořádně odvázat a klidně sáhněte po výrazných barvách či materiálech, které přitáhnou k tomuto detailu oko.

    Vtipná nástěnka

    Prostor mezi kuchyňskou linkou a vrchními skříňkami navíc můžete opatřit praktickou vychytávkou, magnetickou barvou. Barva, která obsahuje magnetické částečky, poslouží skvěle jako tabule pro přichycení receptů.

    Washi lepicí páska 84 Kč
    Autor: www.mamaisonblanche.cz
    Oživte starou lednici

    Ještě skvěle slouží, ale už se na ní nedá koukat? Jestli vaše lednička potřebuje nový kabát, není nic jednoduššího, než jí ho opatřit. Skvěle vám k tomu poslouží samolepicí tapeta nebo vzorovaná páska izolepy, kterou lednici prostě polepte od shora až dolů.

     

  • Proměňte svou koupelnu

     

    Koupelnový závěs 199 Kč
    Autor: Ikea
    Vtipný závěs

    Není malých změn a takový nový vtipný sprchový závěs může s vaší koupelnou udělat doslova divy. Vybírat můžete ze spousty originálních motivů a klidně si jich pořiďte více a střídejte je, například s příchodem nového ročního období nebo prostě jen podle nálady.

    Jednoduše přemalujte kachličky

    Zkuste kachličky jednoduše přetřít barvou, která je určena speciálně pro tento hladký nesavý povrch. Můžete tak získat barvu obkladů, po které toužíte a nemusíte kvůli tomu utrácet.

    Přebarvěte spáry

    Stejně tak, jako nová barva kachlíků, vám může váš prostor oživit a také zpříjemnit nová barva spárů.  Jednotvárné bílé obklady můžete oživit černými či šedými spáry nebo se pustit do úplné barevné divočiny. Záleží jen a jen na vás.

    Tapetování
    Autor: Shutterstock.com
    Tapeta to jistí

    Jednobarevné obklady v koupelně můžete oživit i barevnou tapetou určenou speciálně pro toto prostředí. Vystříhat z ní můžete pruhy nebo je n jednotlivé kachličky a vytvořit si tak design podle své vlastní fantazie.

  • Pokoj s nápadem

    Malování
    Autor: Shutterstock.com
    Vymalujte

    Jedním z nejjednodušších způsobů, jak oživit obydlí je vymalovat jej. Malování není nic složitého a zvládnete to během víkendu. Popusťte uzdu fantazie a nenechte se limitovat jednobarevnými stěnami. Vezměte si k ruce papírovou lepicí pásku a vytvořte si za její pomoci na zdi například barevné kostky nebo pruhy. Ideální je si na tuhle práci přizvat pár kamarádů a z renovace vašeho obýváku udělat malou party. Jen pozor abyste se ráno neprobudili a neměli na stěně pár nechtěných obrázků, které tam v alkoholovém rauši zanechali návštěvníci.

    Samolepky na zeď 690 Kč
    Autor: www.samolepkynazed.cz
    Vtipné samolepky na zeď

    Skvělým oživením bytu mohou být vtipné obrátky na zdi. Co takhle falešnou kreslenou lampu, rám obrazu nebo běžící kočičku. Jednoduché malůvky na zdi prostor skvěle oživí a dodají mu novou energii.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...