Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

7 pravidel pro rychlý předvánoční úklid

Předvánoční úklid
12. prosince 2012 | 12:00

Chystáte se pustit do gruntu a potřebujete stihnout co nejvíc věci v co největším časem? Držte se ověřených pravidel.

1. Začněte lustry a skončete podlahou

Jestliže patříte mezi naprostou většinu zaměstnaných a trochu přepracovaných žen, usnadněte si úklid a vyzkoušejte metodu našich babiček: „Od oken ke dveřím, shora dolů“, díky které si nebudete prach a špínu přenášet na uklizená místa.

2. Uklízejte postupně místnost po místnosti

Až budete mít hotovou kuchyň, můžete se vrhnout na obývák, pak na dětský pokoj… Z jednoho pokoje si udělejte „odkladiště“ – nanoste tam zbytečné věci, se kterými si momentálně nevíte rady. Ty ukliďte nakonec.

3. Vyházejte zbytečnosti

Co můžete schovat, ukliďte do komor, skříní nebo krabic. Zbavte se starých časopisů, nepotřebných zbytečností, na které jen sedá prach.

4. Okna myjte, když je krásně

Stát na parapetu, máčet si ruce ve vodě a leštit okna, když venku mrzne, až praští, je peklo. Pusťte se do mytí oken v den, kdy vyleze sluníčko. Práce vám půjde od ruky dvakrát rychleji.

Předvánoční úklid
Autor: profimedia.cz
5. Nebuďte staromódní

Vyměňte klasický hadr za kvalitní mop, obyčejný vysavač za robotický a noviny na okna za stěrku nebo „zázračnou“ mikrovláknovou utěrku. Je to sice investice, ale vyplatí se vám nejen při vánočním úklidu. Nové pomocníky oceníte i při běžné údržbě domácnosti.

6. Pusťte si muziku a uvařte svařák

Naučte se brát úklid jako relax, který vám pomůže vyčistit hlavu od problémů a zbavit se stresu. Pusťte si oblíbenou hudbu, dejte si skleničku vína nebo svařáku se skořicí a práce vám půjde od ruky líp.

7. Najměte profesionály

Velký úklid vás sice vyjde tak na dva tisíce, ale ušetříte spoustu času, nervů a energie.

Autor: MAJ
Video se připravuje ...