Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vše má své místo!

Kařdá věc v domácnosti by měla mít své místo.
7. dubna 2009 | 11:32

Každá věc, kterou si do domácnosti pořídíte, by měla mít své místo. I ta, co ji používáte velmi často. Kam si máte nejlépe ukládat svou kabelku, kartáček na zuby nebo třeba boty? Nechte si poradit.

Domácí lékárnička

Mnoho lidí má krabičku s léky a vitaminy uloženou v koupelně. A přitom je to to nejnevhodnější místo pro skladování léků. Ptáte se proč? Při sprchování a koupání se teplota v místnosti rázem zvýší až na 35 stupňů. A zvýší se i vlhkost vzduchu. Jenže většina léků a léčiv by se měla skladovat na suchém místě, kde se teplota pohybuje okolo 18 až 20 stupňů. Nemělo by do ní proudit ani denní světlo, proto bude nejoblíbenějším místem komora nebo spíž.

Rozdíly v doplatcích za stejný lék mohou být až stokorunové, a lékárny se tak snaží dohnat ztrátu, která jim vznikla zrušením poplatků.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Boty

Chodíme v nich po všech možných podlahách, cestách i chodnících. A tak boty sice můžou být drahé a krásné, ale čistotou zrovna oplývat nebudou. Proto byste své střevíčky neměla pokládat doma na zem. A stejně tak nemají co dělat ve skříni s oblečením. Pokud ještě nevlastníte botník, rychle to napravte. Také si můžete pořídit speciální lavici s úložným prostorem.

5. Spojení bílých korpusů a ořechových dvířek předsíň rozjasní.
Autor: Dřevotvar Jablonné nad Orlicí, archivy firem

Kabelka

Pokaždé, když přijdete domů, a zejména při svlékání bundy nebo při vláčení těžkých nákupů, vám překáží. A tak první, co uděláte, když vstoupíte do bytu, je, že kabelku někde pohodíte – na kuchyňský stůl, linku, nebo dokonce na postel. Zamyslely jste se ale někdy nad tím, kde všude jste ji měla položenou předtím? Už jen pomyšlení na špinavou zem v práci nebo na veřejné toalety může působit menší nevolnost. Raději si dávejte kabelku na věšák poblíž vstupních dveří, nebo ji odkládejte na nějakou polici či ministolek, kde bude mít stálé místo.

6. Variabilní předsíňový sektor Chalet je odolný proti poškrábání.
Autor: Dřevotvar Jablonné nad Orlicí, archivy firem

Zubní kartáček

Aby byly po ruce, dáváme je většinou na kraj umyvadla. Toto místo je ale pro kartáčky nejhorší. Právě zde se šíří bakterie neuvěřitelnou rychlostí. Protoje ukládejte raději do skříňky s pevně uzavíratelnými dvířky.

Autor: připravily: bm, duš, lena
Video se připravuje ...