Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kate chce pět dětí, lékaři ale vůbec nejsou nadšení!

Kate a William chtějí velkou rodinu. Královští doktoři jim to ale nedoporučují
25. září 2014 | 11:45

I když vévodkyně Kate momentálně, stejně jako v prvním těhotenství, trpí velmi silnými nevolnostmi, to jí nebrání, aby zůstala jen u dvou dětí. Kolik potomků chtějí Kate a William vlastně mít?

Zpráva, že Kate Middleton (32) a princ William (32) čekají druhého potomka oblétla s nadšením celý svět a britské sázkové kanceláře okamžitě začaly vypisovat kurzy na to, zdali se malý George dočká bratříčka nebo sestřičky a jak se malé královké miminko bude jmenovat.

I když ale Kate trpí stejně silnými a nepříjemnými těhotenskými nevolnostmi, jako když čekala prince George, u dvou dětí prý zdaleka končit nehodlá. Již několikrát se totiž nechala slyšet, že by ráda obsadila každou ložnici v Anmer Hall, tedy sídle, které vévoda a vévodkyně z Cambridge obývají.

Znamenalo by to tedy, že by budoucí panovník britského trůnu a jeho žena měli celkem pět potomků. Kate se dokonce svěřila, že by byla moc šťastná, kdyby se jí podařilo porodit dva chlapce a tři děvčata a že do svých pětatřiceti let chce mít "minimálně tři děti".

Vzhledem k tomu, že teprve druhé dítě porodí Kate ve svých 33 letech, musela by záhy opět otěhotnět, z čehož není příliš nadšený ošetřující tým královských lékařů. Z medicínského hlediska je totiž každé těhotenství u ženy nad 35 let rizikové a na bezstarostnosti jim nepřidává ani fakt, že Kate v každém těhotenství postihuje hypermesis gravidarium, tedy nadměrná těhotenská nevolnost.

I přes tyto skutečnosti ale William za svojí milovanou ženou stojí a na velkou rodinu se těší. Uvidíme, o kolik malých členů se tedy nakonec britská královská rodina rozroste.

Autor: brig