Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hvězdy 50 odstínů známe: Kdo ale bude hrát Christianovu dominu?

  • Výtahová scéna je naše nejoblíbenější!
    29. července 2014 | 06:00

    Když už se filmové studio Universal Pictures konečně milostivě rozhodlo uveřejnit netrpělivě očekávaný trailer ke snímku Padesát odstínů šedi, je na čase připomenout si hlavní postavy příběhu a jejich představitele. Faktem je, že Universal Studio se rozhodlo vsadit na poměrně neznámé tváře. Udělalo dobře? A nakolik se herci v hlavních rolích podobají našim představám a fantaziím?

  • Christian Grey

    Jamie Dornan jako Christian Grey
    Autor: .facebook.com/FiftyShadesOfGreyTrilogy
    Kdo získá roli Christiana Greye byla jedna z nejdiskutovanějších otázek na podzim loňského roku. Když vyšlo najevo, že svalovec Charlie Hunnam je ze hry venku, objevily se znovu naděje, ve kterých figurovala i jména jako Robert Pattinson, Matt Bomer, Ian Somerhalder a mnoho dalších herců s neuvěřitelným sexappealem.

     

    Nakonec ale volba padla na do té doby neznámého Jamieho Dornana. Rodáka ze severoirského Belfastu s těma nejhlubšíma modrýma očima, jaké jsme kdy viděly. A přestože je spousta fanoušků knihy s touto volbou stále hrubě nespokojena, my si stojíme za názorem, že filmoví producenti udělali sakra dobře.

     

    Jamie má sexy, neokoukanou tvář a tělo, které si zasloužilo dělat model pro spodní prádlo Calvin Klein. Když si k tomu připočtete jeho tajemný pohled, nedbalý úsměv, ze kterého padáme do mdlob a neskutečně sexy irský přízvuk, nemůžeme se dočkat, až ho uvidíme v červené herně nahoře bez.

  • Anastasia Steele

    Dakota Johnson jako Anastasia Steele
    Autor: .facebook.com/FiftyShadesOfGreyTrilogy
    Dakota Johnson, představitelka Anastasie Steele by měla mít herectví v krvi. Jejími rodiči totiž není nikdo jiný než Don Johnson a Malanie Griffith. Dakota, původně blondýnka, se pro roli musela přebarvit, aby byla hnědovláskou, protože i to je jeden z důvodů, proč si Christian Anastasii zamiluje.

     

    Ač už má Dakota Johnson za sebou pár filmových rolí, je naprosto jasné, že jejím velkým debutem je až tato. Přiznáme se ale, že z toho, co jsme viděly v traileru, jsme zatím poněkud rozpačité. Dakota jako Anastasia nám totiž gesty, pohledy a "chce se mi na záchod" výrazem až příliš připomíná Kristen Stewart v roli Belly Swan z filmové trilogie Stmívání.

     

    Každopádně doufáme, že zdání klame a že Dakota dokáže vedle Jamieho Dornana vytvořit to napětí a jiskření, jaké známe z knih. A že ji sláva nezlomí jako v roce 2007, kdy musela absolvovat léčbu na protialkoholním oddělení.

  • Jason Taylor

    Max Martini jako Jason Taylor
    Autor: shutterstock.com
    Americko-kanadsko-italský režisér a herec Max Martini už má za sebou role vedle takových hereckých hvězd, jako je Tom Hanks či Matt Damon a účinkování v amerických detektivních seriálech, ale veřejnost ho zatím mohla poznat spíš jako herce divadelního.

     

    Ve filmu Padesát odstínů šedi ho uvidíme v roli Jasona Tylora - řidiče, bodyguarda a pravé ruky Christiana Greye, kterému bude Anastasia, byť ne naschvál, značně komplikovat plnění jeho povinností. Podle nás je Max naprosto dokonalou volbou, protože splňuje do puntíku to, jak jsme si Taylora přestavovaly. Jen je možná ještě víc sexy, než bylo v knihách popsáno, což ale nikdy není na škodu.

  • Elliot Grey

    Luke Grimes jako Eliot Grey
    Autor: shutterstock.com
    Roli nevlastního bratra Christiana Greye - Elloita, dostal Luke Grimes, který má za sebou teprve pár vedlejších rolí ve filmech a televizních seriálech. A přestože jeho tvářička je bezpochyby pěkná, nějak v něm nevidíme TOHO Elliota, který by měl lámat jedno dívčí srdce za druhým.

     

    Podle popisu v knize by měl totiž Elliot Grey být pravým prototypem amerického krasavce - toho, co je na střední škole zadákem ve školním mužstvu amerického fotbalu a šílí z něj všechny roztleskávačky. No uvidíme, jak se s rolí krásného svalovce dokáže Luke poprat.

  • Mia Grey

    Rita Ora jako Mia Grey
    Autor: shutterstock.com
    Nemůžeme si pomoci, ale Mia Grey a Alice Cullen jsou pro nás prakticky tytéž osoby. Mladší sestra hlavního hrdiny, která je velmi přátelská, milá a na první pohled si zamiluje hlavní hrdinku, to už tu jednou bylo. Zatímco sladkou malou sestřičku ve Stmívání si zahrála brunetka Ashley Greene, tu v Padesáti odstínech šedi ztvární podstatně živočišnější Rita Ora, která změnila svoji typickou blond barvu vlasů za hnědou.


    Rita Ora se ve světe herectví objevila spíš v epizodních rolích televizních seriálů a snímku Rychle a zběsile 6, avšak podstatně výraznější kariéru má jako zpěvačka. Může se totiž pochlubit spoluprací takovými rappery, jako je JAY-Z, will.i.am, Kanye West a mnoho dalších. Není proto divu, že její jméno pravděpodobně najdeme i na soundtracku právě k Padesáti odstínům šedi.

  • Kate Kavanagh

    Eloise Mumford jako Kate Kavanagh
    Autor: shutterstock.com
    Poněkud otravná nejlepší kamarádka Anastasie, novinářka Kate, díky jejíž indispozici se Anastasia seznámi s Christianem je postavou, kterou zrovna dvakrát neprožíváme. Volba sympatické Eloise Mumford nám tedy příliš nesedí. Eloise je prototypem americké krásky, která je také poměrně neznámá a její herecká kariéra zahrnuje spíš vedlejší role. Zahrála si například po boku Miley Cyrus a Kelly Osbourne.
  • José Rodriguez

    Victor Rasuk jako José Rodriguez
    Autor: shutterstock.com
    Snědého fešáka s vypracovaným tělem - Victora Rasuk uvidíme v roli nejlepšího kamaráda Anastasie, fotografa José Rodrigueze, který je do své dlouholeté kamarádky beznadějně zamilovaný. Přiznáváme se, že jsme si ho představovali méně "muskulaturního" a více roztomilého, přesto si ale nemyslíme, že Victor je špatná volba.


    Victora jste mohli vidět v poslední době jako seržanta Tre Morales v nedávném snímku Godzilla, ale podobně jako většina jeho kolegů z obsazené Padesáti odstínů šedi na svůj velký filmový debut teprve čeká.

  • Elen Lincoln alias Mrs. Robinson

    Kdo bude hrát tajemnou paní Robinsovou, která navždy ovlivnila Christianovy sexuální choutky?
    Autor: shutterstock.com
    A dostáváme se k základní otázce - kdo krucinál bude hrát rodinnou přítelkyni pana a paní Greyových - Elenu Lincoln, která hraje v příběhu tak zásadní roli? Elena, nebo-li paní Robinsonová, jak jí přezdívá Anastasia, je totiž Christianovou první milenkou, ženou, která ho jako domina uvedla do světa BDSM, ale která mu také hodně pomohla zvládat všech jeho pasdesát odstínů šedé.


    Mezi jmény, která padala v úvahu se objevily samé celebrity světového formátu. Spekuluje se o bývalé manželce Toma Cruise - Katie Holmes, Tarantinově dvorní herečce Umě Thurman, topmodelce Heidi Klum, jedné ze čtyř čarodějných sester Rose McGowan a dokonce i o naší milované Kim Cattrall, představitelce Samanthy ze Sexu ve městě.


    Kdo ví, jestli si tvůrci pro roli vybrali další neznámou tvář, nebo nám vyrazí dech jednou z těchto celebrit. Každopádně doufáme, že by si nedovolili postavu Eleny z filmu vyškrtnout úplně. Nesmírně se totiž těšíme na to, jak bude vypadat dáma, od které dostal Christian poprvé naplácáno.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.