Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Johnny Depp, král make-upu? Nejlepší maskou je Kloboučník!

  • Johnny Depp v roli Kloboučníka z filmu Alenka v říši divů
    6. února 2014 | 12:00

    15. února získá herec Johnny Depp speciální cenu za meka-up a účesy Guild Awards, kterou uděluje asociace vizážistů v Hollywoodu. Připomeňme si tedy, díky kterým rolím a maskám si toto ocenění vysloužil.

  • Střihoruký Edward, 1990

    Johnny Depp jako Střihoruký Edward
    Autor: Bonton film
    Johnnyho první zkušenost s výrazným make-upem proběhla v roce 1990 ve filmu Tima Burtona, Střihoruký Edward. Díky dokonalé masce, nůžkám místo rukou a perfektnímu hereckému výkonu se dostal pod kůži všem filmovým nadšencům po celém světě.

    Po tom, co film spatřil světlo světa, byl Johnny Depp za svou roli Edwarda nominován na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší herecký výkon v hlavní roli. A tehdy všichni poznali, že právě on je ten "vyvolený" herec, který bude excelovat v bizarních rolích.

  • Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, 2003

    Johnny Depp
    Autor: csfd.cz
    Další významná role, která by se bez perfektní masky neobešla, přišla překvapivě až za dlouhých 13 let. Ale zase to stálo za to. Pod taktovkou režiséra Gora Verbinskiho exceloval Depp jako nadšený konzument rumu a obdivovatel krásných žen, kapitán Jack Sparrow. Jeho pirátský make-up byl inspirován rockovou legendou nesmrtelné hudební skupiny Rolling Stones, Keithem Richardsem.
  • Karlík a továrna na čokoládu, 2005

    Johnny Depp
    Autor: csfd.cz
    Velký Tim Burton opět nezklamal! Tentokrát se "vykašlal" na temnotu a vytvořil dechberoucí svět plný barev a sladkostí, který sice přesahoval hranice kýče, ale každého diváka na 106 minut přenesl do světa fantazie.

    Hlavním želízkem v ohni byl samozřejmě Johnny Depp, tentokrát v roli roztomile "ujetého" Willyho Wonky. Opět se potvrdilo, že spojení fantasy-Burton-Depp opravdu funguje.

  • Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street , 2007

    Na další film Tima Burtona s Johnny Deppem v hlavní roli jsme nemuseli dlouho čekat. Tentokrát nám naservírovali hororový muzikál o uprchlém vězni, který jako holič vymýšlí pomstu těm, kteří ho dostali do vězení. V hlavní ženské roli předvedla své herecké schopnosti Helena Bonham Carter, manželka Tima Burtona, která se objevuje téměř ve všech jeho filmech a po boku Johnnyho se cítí jako ryba ve vodě. Za exceletní výkon si Johnny Depp vysloužil nominaci na Oscara.

    Johnny Depp ve filmu Sweeney Todd:Ďábelský holič z Fleet Street
    Autor: Warner Bros.
  • Alenka v říši divů, 2010

    V roce 2010 se do kin dostalo filmového zpracování disneyovské pohádky Alenka v říši divů. A kdo jiný by mohl tohle dobrodružné fantasy režírovat, než mistr svého oboru, Tim Burton. Není tedy žádným překvapením, že jednu z nejbizarnějších rolí si "štřihl" právě Johnny Depp. Tentokrát jsme se mohli těšit z dokonalé masky vyšinutého Kloboučníka, která byla podle odborníků jednou z nejlepších v dějinách filmu.

    Johnny Depp v roli Kloboučníka z filmu Alenka v říši divů
    Autor: profimedia.cz
  • Temné stíny, 2012

    A je tu další fantasy tentokrát s hororovým nádechem a s ním i stará dobrá sestava Burton-Depp-Carter. Johnny Depp se tentokrát představuje jako zámožný Barnabas, který se dostane do křížku s čarodějnicí a ta ho promění v upíra. Johnnyho maska byla jako vždy bezchybná, ale celkové hodnocení filmu bohužel tak slavné nebylo

    Johnny Depp jako upír Barnabas Collins
    Autor: Warner Bros.
    .
  • Osamělý jezdec, 2013

    Naposledy jsme se mohli pokochat hereckým výkonem a dokonalým make-upem Johnnyho Deppa ve westernu Osamělý jezdec. Přestože se režie ujal Gore Verbinski, opět si po Johnnyho boku zahrála Helena Bonham Carter.

    Johnny Depp
    Autor: csfd.cz

    Pozn. redakce: Již za dva roky se můžeme těšit na druhý díl fantasy filmu Alenka v říši divů, kde se opět pokocháme dokonalými maskami, především tou Kloboučníkovou.

Diskuse ke článku
.