Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Celebrity radí, jak vydržet v podpatcích i v zimě: Slepte si prsty izolepou

24. ledna 2014 | 08:00

Co si budeme povídat, vysoké podpatky vypadají skvěle, dělají krásnou postavu a dlouhé nohy, jenže se na nich nedá moc dlouho vydržet. Své o tom ví nejedna celebrita. Taková herečka Emma Thompson (54) si musela své loubutinky zout přímo na předávání Zlatých glóbů a na after party řádit bosky.

1. Zatočte s novými botami

Možná vám to bude trhat srdce, ale celebrity, jako Sarah Jessica Parker (48), si tento trik nemohou vynachválit. Jakmile si koupíte nové boty, vezměte doma nůžky, škrabku nebo jiný nástroj a zdrsněte stélku boty (vnitřek boty, který je pod chodidlem). Díky tomu vám noha v botě nebude klouzat a prsty nebudou narážet na špičku boty. Vyvarujete se tak zbytečným odřeninám.

Sarah Jessica Parker
Autor: Profimedia.cz
2. Lak na vlasy, jako záchrana

Stejně jako zdrsnění povrchu stélky, je oblíbeným trikem modelek také vrstva laku na vlasy, nastříkaná na vnitřek boty. Díky lepkavé vrstvičce se nemusíte bát, že by vám noha v botě klouzala.

3. Nové boty hned vyzkoušejte

Ať se vám to zdá jakkoli praštěné, jakmile si koupíte nové boty na podpatku, měly byste s jejich zkoušením začít hned. Vezměte si je doma a choďte v nich po bytě, dělejte běžné úkony a zapomeňte na to, že třeba vypadáte komicky. Jedině tak si je na noze osvojíte, zjistíte, na kterých místech jsou vám méně příjemné a až si je vezmete ven, právě na to místo si nalepíte polstrované nebo gelové polštářky zabraňující otlakům.

4. Slepte si prsty

Tohle je tip přímo z přehlídkových mol, který používají slavné topmodelky, jako Heidi Klum (40). Aby se vám v podpatcích a zvláště těch, které mají úzkou špičku, dobře chodilo, vezměte si na pomoc lepicí pásku nebo leukoplast. Slepte si jí prsteníček s malíčkem, získáte tak větší stabilitu.

5. Než se obujete, použijte deodorant

Není snad nikdo, kdo by mohl říci, že se mu nohy nepotí. A právě pot je často příčinnou toho, že vám začnou být boty na podpatku nepohodlné. Díky potu noha v botě prokluzuje, a bota také často začíná dřít a tvoří se puchýře. Proto než se obujete, použijte na chodidla antiperspirant.

podpatky
Autor: Shutterstock.com
6. Důležité je polstrování

Abyste se cítila v podpatcích dobře, budete potřebovat perfektní odpružení na patách. Protože jen málokteré boty jsou sami o sobě pohodlné, nebojte se používat pod patu silikonové polštářky nebo si pořídit speciální na patách polstrované punčocháče. Díky tomu získáte oporu a pohodlí.

7. Každých 20 minut si sedněte

Máte-li možnost, každých 20 minut nechte své nohy odpočinout. Posaďte se, zujte si boty a chodidla i paty si promasírujte. Skvělou úlevu vám poskytne také proud studené vody, ve které si nohy omyjte. Díky tomu splasknou otoky a boty vám budou zase o něco pohodlnější.